Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 08. 07.

Súlyos összecsapások törtek ki Észak-Lattakiában

2020. 08. 07.

Augusztus 6-án a hajnali órákban a Szíriai Arab Hadsereg egy korlátozott szárazföldi offenzívát indított a megszálló vahhabita fegyveresek ellen Lattakia tartomány északi részén.

A hadsereg egységei tüzérségi támogatással az Al-Hadadah-magaslat felé nyomultak előre a Kurd-hegységben. Súlyos harcok robbantak ki a hadsereg és az Al-Kaida kötődésű Hajat Tahrir Al-Sham koalíció és más vahhabita terrorista csoportok között, amelyek megszállva tartják a szíriai-török határ mellett fekvő térséget.

A londoni székhelyű “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának” (SOHR) elnevezett szervezet szerint kilenc szíriai katona és öt dzsihádista fegyveres halt meg.

“A halálos áldozatok száma valószínűleg mindkét oldalon növekedni fog, ugyanis sok sebesült van életveszélyes állapotban.” – közölte a szervezet.

Úgy tűnik, hogy a hadsereg korlátozott támadása válasz a vahhabita militánsok ismétlődő tüzérségi provokációira Észak-Lattakiában. Egy héttel ezelőtt néhány szíriai katona meghalt és megsebesült a militánsok tüze miatt. Orosz vadászbombázók augusztus 3-án légi csapásokkal sújtották a dzsihádista terrorszervezetek állásait.

A szemben állók közötti feszültség fokozódik Idleb tartományban is. Egy napja több katona és vahhabita fegyveres halt meg az összecsapásokban a tartomány déli részén.

A legújabb jelentések szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei egy újabb nagy hadművelet indítására készülődnek Idleb tartományban és tágabb körzetében. A mostani fejlemények arra utalnak, hogy a hadművelet nagyon hamarosan kezdetét veszi.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑