Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2015. 10. 25.

Szalafita iszlám rendelkezések

2015. 10. 25.

A szíriai válságban Basshar Al-Assad rendszerét már négy éve ostromolja az az ellenzék, melynek nyolcvan százalékát külföldről importált zsoldosok teszik ki. Ők a Dzsibha el-Nusra, azaz a győzelem frontja, amely a valóságban az Al-Kaida egyik szárnya. Tagjai afganisztáni, pakisztáni, arab és Európában toborzott dzsihád turisták. Mivel az USA és Izrael érdekében áll a szíriai rendszer megdöntése, hiszen Szíria a kapu Irán felé, ezért most nem hallhatunk terrorizmus ellenes propagandát, hiszen jelen pillanatban ezek a barbár, agymosott bandák szövetségesi feladatot látnak el.

Az USA Katar közvetítésével látja el munícióval ezt a csürhét, minthogy Katar áll az Al-Kaidahoz tartozó többi csoport, a Shabaab, MUJAO, AQIM, Tawhid és még több tucat más destabilizációs feladatokat ellátó banda hátterében is. Arról a Katarról van szó, amely működtetője az Al-Jazeera televíziónak, mely még a terrorcselekmények, robbantások előtt tudósít azok bekövetkezéséről. Ugyanez a Katar adott otthont Kardawi sejknek is, aki a szíriai válságban olyan fatwát (iszlám rendelkezést) adott ki, amely legalizált minden személy, beleértve ártatlanok, gyermekek életének elvételét, akik Bashar Al-Assad oldalán állnak.

Kardawi sejk a Muszlim Testvériség egyik meghatározó alakja. Az egyiptomi származású sejk a katari emír udvari muftijának szerepét látta el addig, amíg az emír le nem mondott és át nem adta a trónt fiának pár hónappal ezelőtt, aki elbocsájtotta a muftit.

Kardawi mellett azonban számos szalafita-vahabita irányzatot képviselő vallási vezető dicsekedhet az emberi józan észt meghazudtoló fatwák kiadásával. Ez a vallási irányzat gyakorlatilag köszönőviszonyban sincs az iszlám 1400 éves tanaival és gyakran nem is muzulmán berkekben jöttek létre. Ennek oka egykor az Ottomán Birodalom bomlasztásában keresendő, amikor is angol műhelyekben erős dzsihádista iszlám született, mellyel az arab törzseket meg lehetett acélozni, akik a török birodalom határainál ezzel kellemetlenséget tudtak okozni. A Szovjetunió afganisztáni inváziójával ezeket az eszméket tovább keményítették, amíg elérték mai formájukat. Létrejött egy olyan ezer sebből vérző iszlám tan, amely megvédhetetlen filozófiai és józanész szempontjából, ugyanakkor tökéletesen előállítja azt az árucikket, ami manapság a legjobban eladható, melynek neve: félelem.

Nos, ezeknek az irányzatoknak születnek manapság olyan rendelkezései, melyek talán egy neandervölgyi ősembert is elképesztenének. Az egyik fatwa Szíriában mozgósította a fiatal lányokat, adják oda magukat a Nusra harcosainak, mert ettől nőni fog harci kedvük. Ugye nem gondolják komolyan, hogy az iszlám ilyesmit legalizál? Ezen is túltesz az, amikor megengedettnek tekintik a homoszexualitást abban az esetben, ha az a dzsihád ügyét szolgálja. Ráadásul erről TV vitát rendeztek, ahol a felszólaló hosszasan érvelt ennek hasznáról. A bárgyú rendelkezések sorában gyöngyszem az a szalafita sejkek által kibocsájtott útlevél, amely a paradicsomba enged bebocsájtást (mellékelt kép). Mindez jelzi azt a színvonalat, melyet ezek az emberi belső szerveket evő, fejlevágó, gyerekeket kivégző bandák képviselnek, akikkel az USA akár közvetlenül vagy közvetve, de szövetséget kötött.

Magyarország is érintett, hiszen hazánk a szíriai felkelők oldalán vállalt elkötelezettséget, ami azt jelenti, hogy amennyiben a harci fordulat úgy hozza (ezt nevezhetjük Putyin szándékának is), akkor ezek az úriemberek menekültként jelentkezhetnének bebocsájtásért.

Az egyiptomi változások nem kedveznek a Nusra embereinek. Mursi ex elnök mindent elkövetett annak érdekében, hogy népét Bashar Al-Assad rendszere ellen vezesse, de az egyiptomi katonaság ezen a ponton megálljt parancsolt. A muzulmán testvériség egyiptomi veresége és a szalafiták iránti bizalomvesztés még kiszámíthatatlan eredményt hozhat a szíriai fronton, de annyi bizonyos, hogy mindez nem fog változtatni az emberiség ellenes bűnöket elkövetők harci morálján, sejkjeik színvonalán, felelőtlenségén.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑