Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2016. 07. 09.

Szaúd-Arábia nem hagy fel a jemeni népirtással

2016. 07. 09.

A jemeni hadsereg és a szövetséges harcosok rakétatámadásokat indítottak annak megtorlására, hogy szaúdi vadászgépek több helyen is bombázásokat hajtottak végre az elszegényedett országban.

Pénteken szaúdi harci repülőgépek a Ta’izz tartományi Al Mukha várost bombázták Jemen délnyugati részén, valamint az ország nyugati részén fekvő Ma’rib tartomány Harib Al Qaramish városát, és egy másik várost Szanaa tartományban, számolt be az Al Masira televízió.

Jelentések szerint számos ember is életét vesztette a bombázások során, de pontos számot egyelőre nem tudnak mondani.

A jemeni hadsereg és a népi erők megtorlásként rakétatámadásokat indítottak Ma’rib-ban lévő zsoldosok egy gyülekezőhelye ellen, a jelentés szerint. A televízió azt állította, hogy több tucat zsoldosok öltek meg a támadás során.

A hónap elején azt jelentették, hogy szaúdi zsoldosok három gyermekkel végeztek Jemen Jawf tartományában, miután a tartomány Matun kerületében több polgári épületet megtámadtak.

A rijádi rezsim 2015. év márciusában kezdte meg a Jemen elleni offenzívát, hogy visszaállítsa a volt diktátor, Abd Rabbuh Mansur Hadi uralmát, aki Szaúd-Arábia hű szövetségesének számít.

A Szaúd-Arábia által indított háború kezdete óta közel 9.400 jemeni, köztük 4.000 nő és gyermek vesztette életét, és legalább 16.000 ember sebesült meg.

A földdel tették egyenlővé az elszegényedett ország szociális és egészségügyi létesítményeit, mint a kórházakat, iskolákat, gyárakat és elpusztították a civil infrastruktúra jelentős részét.

Orientalista.hu – Press TV

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑