Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2019. 10. 02.

Szaúdi Arábia azt kéri a jemeniektől, hogy ne hozzák nyilvánosságra a Nadzsrán offenzíva videó felvételeit

2019. 10. 02.

Szaúd Arábia nyugati közvetítőkön keresztül üzenetet küldött a jemeni hadseregnek, melyben azt kérik, hogy ne hozzák nyilvánosságra a legutóbbi jemeni hadműveletek során készült video felvételeket.

Hamid Razegh, az Al-Masirah TV politikai részlegének igazgatója elmondta, hogy Szaúd Arábia nyugati közvetítőkön keresztül üzent a jemeni hadseregnek, hogy ne hozzák nyilvánosságra az elmúlt napok során, a ,,Győzelem Istentől,, nevű hadművelet ideje alatt készült video felvételeket. Az üzenetben a szaúdiak felvetették a fogolycsere lehetőségét.

Razegh azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok és Nagy Britannia keresi a kapcsolatot a jemeni Ansarullah mozgalom Ománban lévő képviselőivel. Az Ansarullah mozgalom szóvivője, Zeifullah Al-Shami bejelentette, hogy a ,,Győzelem Istentől,, nevű hadművelet eseményeit több mint 100 kamera rögzítette és a felvételeket a jövőben közzé teszik.

A jemeni hadsereg szóvivője Yahya Saree tábornok korábban elmondta, hogy a két nappal ezelőtti művelet során több ezer szaúdi katonát és a szaúdiakkal szövetséges külföldi zsoldost is elfogtak, akik között magas rangú szaúdi tisztek is vannak. A hadi foglyokon kívül pedig nagy mennyiségű fegyvert és több száz katonai járművet zsákmányoltak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑