Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2016. 04. 12.

Szaúdi herceg: Megegyeztünk Törökországgal, hogy az ISIS ütőkártyával nyomást gyakorolunk Európára

2016. 04. 12.

Az egyik szaúdi herceg szerint Szaúd-Arábia és Törökország elégedetlenek az Európai Unió szíriai-válsággal kapcsolatos politikájával, és ezért gyakorolnak nyomást Európára, felhasználva az Iszlám Állam nevezetű terrorszervezetet.

A szaúdi herceg, aki kérte, hogy nevét ne hozzák nyilvánosságra azt mondta:

„Úgy hisszük, hogy ha az európai országok a szükséges mértékben támogatták volna és avatkoztak volna be a szíriai válságba, akkor „sikerült volna megbuktatnunk Bashar Al-Assad elnököt”, és megakadályoztuk volna az úgynevezett orosz beavatkozást.”

Rámutatott arra, hogy az orosz katonai támogatás erői fájdalmas csapásokat mértek a Szaúd-Arábia által támogatott fegyveres csoportokra, melyek közül az egyik folyamat Zahran Aloush halálához is vezetett.

A szaúdi herceg hozzátette, hogy a két fél, Szaúd-Arábia és a Törökország, Erdogan legutóbbi Rijadba való látogatása során megállapodtak, hogy nyomást fognak gyakorolni Európára a menekültek fokozódó számával, hogy az Unió megváltoztassa álláspontját a szíriai válsággal kapcsolatban. Avagy, hogy engedelmeskedjenek Rijád és Ankara vágyainak, elérni Bashar Al-Assad elnök megbuktatását.

Ezzel párhuzamosan, a médiák az utóbbi időben kiderítették, hogy az ISIS (Daesh) terrorista szervezet úgy döntött, hogy miután az oroszok csapásokat mértek rájuk Raqqában is, áttelepülnek az általuk „Kalifátus Központjának” nevezett területre, a líbiai Szurt városába.

Említésre méltó, hogy a Carnegie Európai Tanulmányok központja nemrég kiadott egy jelentést, mely szerint a menekült-válság, és az, hogy az ISIS (Daesh) át tette a központját Líbiába, ez a kettő lesz a legfőbb válság, amivel szembe kell, hogy nézzen Európa 2016-ban.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑