Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2021. 03. 14.

Szaúdi vadászgépek érkeztek egy közös hadgyakorlatra Görögországba

2021. 03. 14.

A szaúdi védelmi minisztérium videót és képeket tett közzé a vadászgépeik Görögországba történő érkezéséről, ahol közös hadgyakorlaton vesznek részt a görög légierővel.

A hadgyakorlat parancsnoka szaúdi részről Abdul Rahman Bin Saeed Al-Shehri ezredes, aki elmondta, hogy gépeik a görög Souda bázisra érkeztek meg. Valamint kijelentette, hogy a szaúdi és a görög légierő a gyakorlat során tapasztalatokat cserél és fokozzák a harckészültséget.

Az ,,Eye of the Falcon 1,, elnevezésű gyakorlatnak a Kréta szigetén található Souda légibázis ad otthont, ahová a szaúdi F-15 típusú vadászgépek is érkeztek. Az Al-Arabiya TV információi szerint az esemény napokon belül elkezdődik.

Pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnök nemtetszését fejezte ki a közös görög-szaúdi hadgyakorlat miatt és elmondta, hogy ezzel kapcsolatban egyeztetni fog a szaúdi hatóságokkal.

Szaúd Arábia nem az első öböl-menti ország, mely közös légi hadgyakorlatot tart Görögországgal. 2020 augusztusában az Egyesült Arab Emirátusok vadászgépei is hasonló célból érkeztek a Souda légibázisra.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑