Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Iszlám világ

2015. 05. 19.

Szélsőséges szalafisták bojkottálhatják Magyarországot

2015. 05. 19.

A Magyar Iszlám Közösség (MIK) elnöke Bolek Zoltán egy szélsőséges szalafista iszlám szervezettel fenyegeti Magyarországot.

Iszlamofóbiával vádolja a magyar kormányt és Magyarország elleni nemzetközi bojkottfelhívással fenyeget a Magyar Iszlám Közösség elnöke. Bolek Zoltán május elején levélben figyelmeztette az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a Muszlim Világligához és Egyesült Arab Emirátusok kormányához fordul, ha nem épülhet meg a debreceni mecsetjük. – írja a vigyazo.blog.hu

A budapesti nagymecset építése is meghiúsulhat amit a Fehér út és Gyógyszergyári út által határolt területre terveztek. Az Örs Vezér tere közelébe tervezett több hektáros mecsetkomplexum nem kap állami támogatást se, sőt a kiszemelt terület a 2024-es budapesti olimpia tervezet helyszínei között szerepel, így a NOB döntéséig biztosan nem épülhet más projekt a helyszínen.

Az épületegyüttes méretei alapján meghaladja a főváros 3000 fős muszlim közösség igényeit és anyagi lehetőségeit. Az iszlam.com értesülései szerint a projektet a Török Vallásügyi Minisztérium támogatja, a budapesti török nagykövetség már fel is vette a kapcsolatot a X. kerületi polgármesterrel, de érdemben nem tudtak tárgyalni, mert a terület fővárosi tulajdonban áll.

A MIK elnöke szerint a debreceni  mecsetépítési projektet  állami szintű iszlamofóbia hátráltatja, az intézményeik működését ellehetetlenítik. Bolek Zoltán  tájékoztatta az Emirátusi Vallásügyi Minisztériumot a fejleményekről, a Muszlim Világliga azonnal segítséget ajánlott fel Bolekéknak azzal, hogy gazdasági bojkottra szólítják fel a muszlimokat Magyarország ellen.

A Muszlim Világliga az iszlám szalafista irányzat egyik legfontosabb intézménye, a szervezet legnagyobb finanszírozója a szaúdi kormány. Bár hivatalosan a tevékenységi körükben mecsetek építése szerepel, gyakran más országok belpolitikájába beleavatkoznak, és szélsőséges iszlamista szervezeteket támogatnak különböző kormányok ellen.

Az ENSZ-ben többször felmerült, hogy a Muszlim Világliga terrorszervezetekkel áll kapcsolatban akik merényleteket követnek el szerte a világban. A szeptember 11-ei terrortámadások után amerikai nyomozók átvizsgálták a Világliga new yorki irodáit és egyik munkatársukat, Abdul Rahman Al-Amoundit terrorcsoportok finanszírozása miatt 23 éves börtönbüntetésre ítélték.

A Muszlim Világliga széles hálózata révén  támogatja a vahhabita irányzatú szervezetek működését is. Legutóbb nyílt közleményben foglalt állást a húszik ellen, és támogatásáról biztosította a siíták ellen harcolókat. – írja az almoslim.net

A szíriai konfliktus ügyében is gyakran kifejti véleményét.  Indirekt módon a siíta, alavita irányzatok képviselői ellen uszít, és olyan szervezetekhez  juttat el anyagi és humanitárius támogatást akik Irakban, Szíriában és Libanonban a kormányerők ellen harcolnak.  A Muszlim Világliga ellenségként definiálja Iránt, Szíria kormányát, a libanoni Hezbollahot és a Közel-keleti keresztény pártokat, szervezeteket.- közölte a sabq.org iszlám hírportál.

A mekkai központú Muszlim Világliga az úgy nevezet arab tavasz eseménysorozatok egyik lelkes támogatója, és szponzora  azon a”civil” szervezeteknek akik a háttérben a felkelők tevékenységét finanszírozták.  Remélem felforgató tevékenységüket nem itthon akarják folytatni magyar szervezetek bevonásával.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑