Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 05. 03.

Szentszéki ENSZ-megfigyelő: módszeres kegyetlenkedés folyik a keresztények ellen

2016. 05. 03.

Meg kell védeni a vallásszabadságot és a többi emberi jogot. Meg kell állítani a keresztényeket és más vallásúakat sújtó szörnyűségeket (Defending Religious Freedom And Other Human Rights: Stopping Mass Atrocities Against Christians And Other Believers): ezzel a címmel tartottak április 28-án összejövetelt az ENSZ new york-i székhelyén.

 Az ülésre a Szentszék állandó ENSZ-missziója, valamint a „CitizensGo”, a „MasLibres” és az „In defens of christians” nevű szervezetek együttműködésével került sor.

Globális szolidaritás az emberi méltóság védelmében

Amikor az emberi méltósággal oly nagy megvetéssel bánnak, mint napjainkban, akkor a világnak globális közösséggé kell alakulnia, ahol mindenkinek ki kell tűnnie a szolidaritásban és az önfeláldozásban, hogy megvédje, segítse és konkrétan szeresse felebarátját. Bernardito Auza érsek, szentszéki állandó ENSZ-megfigyelő ezt hangsúlyozta felszólalásában, melyet a Közel-Keleten, Afrikában és más helyeken üldözött és bántalmazott keresztények és egyéb vallási kisebbségek helyzetének szentelt.

Ferenc pápa beszéde az ENSZ közgyűlésén

Az érsek Ferenc pápának tavaly szeptemberben, az ENSZ new york-i üvegpalotájában mondott beszédéből indult ki. A pápa akkor emlékeztetett rá, hogy a keresztények és azok a más kultúrájú vagy etnikumú csoportok, akik nem tartoznak a többségi valláshoz, kénytelenek elmenekülni, vagy az életükkel fizetnek és szolgaságba kényszerülnek. A pápa lelkiismeretvizsgálatra szólította a nemzetközi felelősöket: tegyenek meg mindent azért, hogy megállítsák és megelőzzék az etnikai és vallási kisebbségek elleni módszeres erőszakot, valamint hogy megvédjék az ártatlan lakosságot.

Módszeresen kegyetlenkednek a keresztényekkel és más kisebbségekkel

Auza érsek leszögezte: mindenkinek fel kell vállalni a szerepét abban, hogy világosan és félreérthetetlenül felerősítsük emberek millióinak kiáltását, akik – gyermekek és idősek, férjek és feleségek, anyák és apák – életét módszeres kegyetlenséggel teszik tönkre, akiket ártatlanul kínoznak, szolgasorba döntenek, megerőszakolnak és megölnek. A most megtartott ENSZ-tanácskozáson három fő témával foglalkoztak: az üldözött áldozatok védelmével, a vallásszabadság előmozdításával szerte a világon, valamint az áldozatok és szemtanúk tanúságtételével, akik az Iszlám Állam terrorszervezet által Szíriában és Irakban végrehajtott kegyetlenségeiről, valamint a Közel-keleti jazidi és keresztény nők és lányok szenvedéseiről, kihasználásáról számoltak be.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑