Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2017. 10. 26.

Szétalázták a brit nőt, aki egy hétig muszlimnak öltözve járt-kelt az utcán (Videó)

2017. 10. 26.

Katie Freeman egy hétig muszlim nőként élt Manchester utcáin még május végén a terrortámadás után. A fehér brit nő mindezt egy dokumentumfilm miatt vállalta be.

A film egy kísérlet volt, azzal kapcsolatban, hogyan bánnak a muszlimokkal a brit városban. Katie a hitelesség kedvéért arra a hétre egy muszlim családhoz költözött, hogy átvegye a szokásaikat és megismerje az életmódjukat.

A videón látható, hogy az emberek rázúdították gyűlöletüket a hidzsábot viselő nőre. Mindenhol megbámulták, beszólogattak neki és megkérdezték, hogy fel fogja-e robbantani őket.

A nőt teljesen sokkolta az emberek bánásmódja, szerinte az egy hét alatt megértette az iszlamofóbia jelentését.

Az Egy hetem muszlimként c. filmet a napokban mutatták be a Channel4-es csatornán. A nézők azonban vegyesen fogadták, sok kritika érte, például, hogy miért kellett barnára maszkírozni a nőt és műorrot tenni fel rá.

“Ez a nő borzalmas, alig bírom nézni” – írta az egyik néző. Voltak, akik a nőt tudatlannak mondták, a filmet pedig rasszistának és visszataszítónak minősítették. A dokumentumfilm egyébként nagy felháborodást váltott ki a nézőknél.

Forrás: hir.ma, nlcafe.hu, blikk.hu

.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑