Cadmus fordítás Cadmus
Esemény

2015. 02. 17.

Szimpátia tüntetések Putyin érkezése napján

2015. 02. 17.

Az Eurázsiai Népszövetség, és a Jogállamiság Egyesület főszervezésében két rendezvényt is tartanak a magyar-orosz barátságért. Szerkesztőségünkhöz két felhívás is érkezett.

AZ Eurázsiaia Népszövetség rendezvénye:

2015 február 17-én 18.00- tól szimpátia megmozdulást , és megemlékezést szeretnénk tartani Budapesten, vonulással egybe kötve , “Zdrasztvuj Vova” néven- Vlagyimir Putyin Elnök úr látogatása alkalmából.

17.40- től gyülekezünk Budapesten a Fővám Téren, magyar, orosz, krími, és novorussziai zászlókkal, transzparensekkel, majd a Váci utcán keresztül vonulunk, fáklyákkal, rendőri biztosítással a Vörösmarty térre,a  szökőkútnál beszédet mondunk magyarul, s rövid beszédet mondana egy orosz szimpatizánsunk oroszul, illetve a megjelentekkel mécseseket, gyertyákat gyújtunk a 2014 májusi odesszai oroszellenes pogrom áldozatainak, – valamint a Novorusszia területén elhunyt civil, és honvédő személyek emlékére.

Nagyjából este 19.30-ig szándékozunk maradni a fenti területen. Az itt lévő oroszországi médiát rendezvényünkről értesítettük.

Az esemény Facebook elérhetősége ittA mozgalom honlapja itt.

A Jogállamért Egyesület, MIKSZ, és a Magyar Jog és Igazság csoport felhívása:

Balog István, a Jogállamért Egyesület elnöke, Barabás György, a MIKSZ Egyesület elnöke, Mány Péter, a Magyar Jog és Igazság .EU jogvédő csoport vezetője, Putyin elnök budapesti jelenlétét felhasználva szolidaritási demonstrációt tartunk az Orosz Föderáció budapesti nagykövetsége előtt. A demonstráció keretében nyilatkozatot adunk át a nagykövetség munkatársainak, amelyben kifejezzük szimpátiánkat, egyetértésünket és támogatásunkat Putyin elnök Úr és az Orosz kormány aktív, a nemzetközi politikai-katonai egyensúly fenntartása érdekében kifejtett erőfeszítései és tevékenysége mellett. Elismerésünket és tiszteletünket nyilvánítjuk ki a szíriai és ukrajnai válságban kifejtett erőfeszítésekért, az Ukrajnában élő orosz anyanyelvű emberek életének megmentése, nemzetiségi szuverenitásuk megőrzése érdekében tett tevékenységért. Bízva abban, hogy ez a politikai folyamat nagymértékben hozzásegíti az Ukrajna területén élő más anyanyelvű, különösképpen a Magyar és Ruszin emberek polgári szabadságjogai és nemzeti identitásuk megőrzéséhez

Egyesületeink és a velünk együtt gondolkodó más civil egyesületekkel, magánszemélyekkel egyetértésben, szándékunkban áll Putyin Elnök Úr budapesti munkalátogatás alkalmából, az Orosz kormány politikája és az Orosz nép mellett szimpátia demonstrációt tartani a Budapesti Orosz Nagykövetség környezetében.

Helyszín: Budapest Bajza utca 35. Oroszoszági Föderáció Nagykövetsége előtt

Időpont: 2015 február 17. 16:00-19:30-ig

Az eseményhez itt lehet csatlakozni:

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑