Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Keresztények

2016. 10. 29.

Szíria: a béke lehetséges! (videó)

2016. 10. 29.

A Nemzetközi Karitász (Caritas Internationalis), amelynek a magyar Katolikus Karitász is tagszervezete, kampányt indított „Szíria: a béke lehetséges” címmel.  -közölte a karitasz.hu

Ehhez csatlakozva, Ferenc pápa ökumenikus imádságon vesz részt Svédországban, ahol közösen imádkoznak a Mindenhatóhoz, kérve őt, világosítsa meg a népek vezetőit és hozzon békét Szíriának. A Karitász nemzetközi szervezetei Szíriában is jelen vannak, hogy segélyprogramjaikkal, munkatársaikkal helyben segíthessék a szükséget szenvedőket. Csatlakozzunk mi is a kezdeményezéshez!

karitasz-syria

Egy gyermek elveszésének a fájdalma 

szir-gyaszolo-anyaHana* és férje Farhan* azt élték át a háborúban, ami minden szülő legszörnyűbb rémálma. Legkisebb fiuk életét vesztette, amikor bombatámadás érte azt a középiskolát, ahová ikertestvérével együtt jártak Damaszkuszban.

A vígasztalhatatlan Hana könnyek közt emlékszik vissza arra, hogyan rohant be a lemombázott iskolába, vette karba gyermekét, és hogyan szaladt el vele a kórházig, hogy kétségbeesett próbálkozást tegyen élete megmentésére.

„Odaszaladtam és megláttam őt, ahogy a földön feküdt. Karba vettem, a szemei nyitva voltak”– idézi fel patakzó könnyek közt.
Káoszról és leírhatatlan fájdalomról beszél, amint a többi gyermeket is kórházba vitték.
„Voltak olyan gyermekek, akiknek leszakadtak a lábaik, az ujjaik, vagy felnyílt a hasfaluk, egyszerűen felfoghatatlan volt a látvány”
„A gyermekeket betolták a sürgősségire és a fiam eltűnt. Körülbelül egy óra elteltével érdeklődtem, hogy hol van Ferran?’ Azt felelték, hogy már halott volt amikor bevittem.

szir-kisfiukHana és Farhan igyekeznek újrakezdeni életüket a még élő fiukkal, és ebben jelentős segítséget nyújtott nekik a Caritas. Farhannak csípőprotézist ültettek be, amit a Caritas finanszírozott.
„A Caritas a legfontosabb humanitárius szervezet” – mondja. “A segítségükkel megszűntek a fájdalmaim.”

Hana nem lát jövőt családja számára a szír határokon túl. “Ez a mi hazánk. Nem adhatjuk oda senki másnak” – mondja. “Nem szeretnék majdan egy idegen ország földjében nyugodni, távol a fiamtól”.

A férje azt mondja: “A háború előtt szép volt itt az élet. A fegyveres konfliktus ellenére, még mindig a mi országunkat tartom a Föld legszebb országának.”

* A neveket megváltoztattuk

Orientalista.hu – Karitasz.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑