Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 10. 25.

A szír kormányerők NATO fegyvereket zsákmányoltak az Iszlám Államtól (videó)

2017. 10. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg egész hadosztályra való fegyverzetet zsákmányolt az ISIS terrorszervezettől.

A Szíriai Arab Hadsereg csapatai újabb hátrahagyott fegyverzetre bukkantak a legutóbb felszabadított Al-Majadin városban. A megtalált hadfelszerelésben szinte minden kategóriájú szárazföldi fegyverzet jelen van és a mennyisége elegendőnek tűnik egy egész hadosztály felszerelésére.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatainak parancsnoka, Szuhail Al-Hasszan tábornok szavai szerint:

“Nekünk (a Szíriai Arab Hadseregnek) nem kevesebb, mint hat napra lesz szükségünk, hogy összegyűjtsük az Al-Majadinból elmenekült ISIS terroristák hátrahagyott fegyverzetét.”

A tábornok szavai semmilyen értelemben nem túloznak, mert 10 nappal Al-Majadin város felszabadítása után a városban állomásozó szíriai csapatok továbbra is új fegyver lerakatokat fedeznek fel.

A zsákmányban találhatók gépkarabélyok, közepes és nehéz géppuskák, aknavetők, a hozzájuk való lőszerek, különböző típusú kommunikációs eszközök, drónok, nagy ágyútarackok, valamint páncélozott harcjárművek és harckocsik tucatjai!

Szuhail Al-Hasszan tábornok megjegyezte:

néhány zsákmányolt fegyverzeti eszköz NATO tagállamokból származik, mint az Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság és Belgium. A zsákmányolt fegyverek között van például brit gyártmányú 155 milliméteres ágyútarack.

A mostani fegyverzsákmány a legnagyobbnak számít a szíriai háborúban a bármelyik hadviselő fél által megszerzettek között, mértéke a régióban vetélkedik az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet által 2014. júniusában Moszulban zsákmányolt amerikai fegyverarzenállal. Néhány darab ezekből a fegyverzeti és haditechnikai eszközből most a Szíriai Arab Hadsereg birtokába került Al-Majadin felszabadításakor.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑