Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 07. 24.

Folytatódnak a terroristák elleni offenzívák Szíriában

2016. 07. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges erők, folytatták Aleppo kerületeinek visszafoglalását. A Szíriai Légierő Damaszkusz tartományban mért csapásokat a terroristákra. Míg Palmyránál az Iszlám Állam állásait támadták a kormányerők.

A Szíriai Arab Hadsereg tovább nyomul előre a megszállt aleppoi kerületekben

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya – a Köztársasági Gárda és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával – folytatta nagy erejű offenzíváját Aleppo városának északi szektorában, elfoglalva újabb gyártelepeket Al-Lajramun kerület ipari negyedében.

Egy rangidős tiszt a 4. Gépesített Hadosztályból szombaton közölte az A-Masdar News hírújság tudósítójával, hogy a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták a nagy textilgyárat és a hozzákapcsolódó épületeket Al-Lajramun kerületben, miután ma reggel véres harcokat vívtak a Fatah Al-Halab terrorista szövetség fegyvereseivel.

aleppo syria army

A textilgyár ma reggeli elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők kiterjesztették az ütköző zónájukat az Al-Lajramun és az Al-Khalidjeh kerületek között Aleppo városában, falnak szorítva a megmaradt vahhabita terroristákat az Al-Zahraa lakónegyed közelében.

A Szíriai Fegyveres Erők mostani előrenyomulása csak 48 órával történt a Fatah Al-Halab terroristáinak Aleppo óvárosa ellen indított sikertelen offenzívája után.

A Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet súlyos veszteségeket szenvedett a Szíriai Légierő csapásaiban Damaszkusz tartomány területén

Szíriai vadászbombázók a Dzsaish Al-Iszlam terroristáinak menetoszlopaira sújtottak le, akik visszavonultak Howhs Al-Farah térségéből a Szíriai Arab Hadsereggel vívott összecsapásokat követően, Damaszkusz tartományban.

A Szíriai Légierő lecsapott a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet menetoszlopaira Hauz Naszri és Al-Szhifunijeh térségében.

Eközben a hadsereg tüzér egységei lerombolták a vahhabita terroristák aknavető tüzelőállásait a Douma és Haraszta térségei közötti gazdaságok területén. A terroristák az aknavetőkkel Zahija Al-Asszad térségét lőtték.

szíriai vadászgép

Egy szombaton történt fejlemény, hogy a szíriai katonai repülőgépek légi támadások új sorozatában mértek csapásokat a terroristák gyülekezési körleteire Kelet-Gouthaban, súlyos veszteségeket okozva a megszálló fegyvereseknek.

Szíriai vadászbombázók támadták a terroristák erősségeit Douma, Hamuria, Miszraba, Rijah, Szhifunijeh és Howsh Al-Farah közelében, ahol nem csak számos vahhabita fegyveres pusztult el, hanem hadfelszereléseik is nagy mennyiségben semmisültek meg.

Szintén pénteken a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők folytatták előrenyomulásukat Damaszkusz tartományban egy stratégiai fekvés falu visszafoglalásával Wadi Bardi körzetében.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők teljesen ellenőrzésük alá vonták Harira falut Damaszkusz tartomány északnyugati részén.

A vahhabita terroristák haditechnikai eszközeiben szintén helyrehozhatatlan károk keletkeztek a Szíriai Arab Hadsereg Wadi Bardi körzetében végrehajtott hadműveletei során.

A Szíriai Arab Hadsereg páncélosai lerombolták az ISIS terrorszervezet erődített állásait Palmyrától északra

A Szíriai Arab Hadsereg páncélosai tüzet nyitottak az ISIS terrorszervezet haditechnikai eszközeire és műszaki munkagépeire, miközben azok új erődítéseket építettek ki a tadmuri gabonatárolóktól (palmyrai silóktól) északra, megölve és megsebesítve több vahhabita fegyverest.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges egységek kemény harcokat vívnak a Szaniszel melletti frontvonalon Homsz tartomány északi részén.

Eközben szíriai vadászbombázók lerombolták a vahhabita terroristák harcállásait az Al-Rasztan-síkságon Észak-Homszban.

szír tank

Csütörtökön történt fejleményekről palmyrai harctéri források jelentették, hogy kemény összecsapások vannak a Szíriai Arab Hadsereg és az ISIS terrorszervezet között az Arak olajmező közelében, Al-Szawwana körzetének keleti részén és a Tadmurtól északkeletre lévő magaslatokon Homsz tartományban.

“A hadsereg és a szövetségesei tüzérségi tűzzel és légi csapásokkal rombolták az ISIS terroristák állásait és gyülekezési körleteit Palmyrától keletre, amelyek során számos külföldi ISIS terrorista meghalt és több tucat haditechnikai eszközük megsemmisült, néhány nehéz gépfegyverekkel volt felszerelve.” – közölték források csütörtökön.

A szíriai és orosz vadászbombázók légi támadások sorozatait hajtották végre az ISIS terroristák utánpótlási vonalai ellen Al-Szukhana körzete, az Al-Shaer gázmező, Al-Mahasza, Habra Sharkijeh és Habra Gharbijeh közelében és Palmyrától keletre, tették hozzá.

Ezenkívül a Szíriai Légierő légi támadásokat indított a vahhabita terroristák állásai ellen Talbiszeh városban, Homsz tartomány északi részén, amelyek súlyos pusztításokat okoztak a megszállók fegyverzetében és hadfelszereléseikben, közölték katonai források.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Masdarnews,Farsnews)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑