Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2016. 09. 02.

Szíria mindig gyönyörű- kampányt indított a szíriai idegenforgalmi minisztérum

2016. 09. 02.

Öt éve tart a Szíria ellen indított terrorháború., a kormányerők kezén levő területeken viszonylagos biztonság van, de a háború szele mindenhova elér. Több millió belső menekült van az országban a közhangulat egyre mélyebbre süllyed. Ezért is indított reklámkampányt Szíria idegenforgalmi minisztériuma, hogy ösztönözze az állampolgárait a turizmusra és minél többen látogassanak el az országba. Ezzel javítva a közhangulatot az országban.

Mielőtt a nyugati államok és térségbeli szövetségeseik háborút indítottak Szíria ellen, 2011 előtt több millió turista látogatta Szíriát.

A civilizáció bölcsőjeként is emlegetett országban a sumer kortól kezdve megtalálható volt az asszír, hettita, görög, római, bizánci, arámi, iszlám kultúrák emlékhelyei.

A világ legrégebb óta lakott városának Alepponak bazárjai világhírűek voltak. Több mint 22 km hosszú föld alatti üzletsorokban a fűszerekétől a kelméken át az aranyig mindent árultak.

A világ legrégebben óta lakott fővárosa Damaszkuszban található az iszlám és a keresztény kultúra számos szenthelye. Palmyra, Boszra, Maloula és sorolhatá az ember a több száz történelmi és vallási emlékhelyet ami Szíriában található.

Sajnos mára többsége már nem megközelíthető az átlag ember számára. Mivel a terrorista szervezetek  gyilkosai bármikor merényleteket követhetnek el Szíriában ami mellesleg a háború előtt a világ harmadik legbiztonságosabb belbiztonsággal rendelkezett.
Szíria mindig gyönyörű – ezzel a címmel készített kampányvideót a turisztikai tárca, amelyben a Földközi-tenger szépséges partjait mutatja be – – közölte az Al-Masdar News.

Latakia és Tartusz tartomány tengerparti részeit csakugyan érintetlenül hagyta a háború, a felvételeken látható, hogy ez egy másik Szíria ami távol van a nyugat és térségbeli államok által teremtett káosztól.

Sebeitek gyógyítja a Hazát

 A damaszkuszi kormány külön támogatásban részesíti a háborúban megsérült civileket és katonákat. A kormányerők  által a terroristáktól megtisztított és ellenőrzött területeken kampányt indított azok számára akik a háborúban minden elveszítettek és nem rendelkeznek olyan anyagi háttérrel, hogy kifizessenek egy nyaralást a családjuknak.

A damaszkuszi vezetés az állami nyaralókat ingyen és bérmentve felajánlotta a háború károsultjainak.

 szíria turizmus

Az idegenforgalmi minisztérium közleménye  szerint júliusban 30 százalékkal turista volt az országban, mint a múlt év azonos időszakában. Az adatokból viszont nem derül ki,  belföldi illetve a külföldi turisták aránya.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑