Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 05. 06.

Szíria : Súlyos veszteségek a terrorszervezetek soraiban

2015. 05. 06.

Felerősítve a légi csapásokat és a tüzérségi tüzet a Szíriai Arab Hadsereg több műveletet hajtott végre terrorszervezetek állásai ellen nagy kiterjedésű területen, szétzúzva azokat és súlyos veszteségeket okozva soraikban több térségben.

Idleb tartomány:

Egy katonai forrás közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg egységei heves harcokat vívnak a vahhabita terrorszervezetek ellen Dzsizr Al-Shughurban és a várost övező térségben, végezve több tucat tagjukkal és megsemmisítve néhány járművüket és egy robbanóanyaggal megrakott autójukat a város déli részén.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei terroristák rejtekhelyeit semmisítették meg Binnishbm Bzabur, Madzsdelia, Kafr Lata, Marbit településeken Idleb tartományban, megölve sok vahhabita megszállót és megsemmisítve fegyvereiket és lőszereiket.

Hama tartomány:

A szomszédos Hama tartományban a Szíriai Arab Hadsereg egy éjszakai rajtaütést hajtott végre az Al-Kahira várost övező térségben és végzett több terroristával. Az alegység katonái levadásszák az Al-Kahira és Al-Enkavi felé menekülő vahabita megszállókat.

Damaszkusz tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg egyik alegysége megsemmisített egy járművet és sok terroristával végzett a Gbeir téren Erbin városban Damaszkusz tartományban, közölte a SANA riportere.

Ahmad Al-Wadat, Szalim Dukmak, Dzsamil Al-Idlebi, Firasz Al-Szirvan és a libanoni Mohamed Tlejsz nevű terroristákat azonosították a halottak között.

A következő vahabita terroristák: Adib Al-Obejdat (jordán állampolgár), Fahed Al-Mizejdi (szaúd-arábiai állampolgár), Zuhair Al-Namla (palesztin áruló) Abdo Al-Rahman és Abdo Al-Shami meghaltak Douma város környékén egy katona akció során. Három járművük megsemmisült minden lőszerrel amit rajta szállítottak

Egy másik katonai alegység megtámadott egy terrorista csoportot a Haraszta településtől északra lévő gazdaságoknál , megölt és megsebesített több vahhabita terroristát és megsemmisítette fegyverieket és lőszereiket.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei folytatták műveleteiket terroristák rejtekhelyeit támadva Al-Misherfa, Asszal Al-Ward és Rasz Al-Maraa városokban, semlegesítve tobb Dzsabhat Al-Nuszra tag terroristát.

Haszaka tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg egységei egy pontosan végrehajtott hadműveletben egy ISIS terroristák által használt rejtekhelyet támadtak meg, ahol a kannibálok harctéri parancsokai gyűltek össze Al-Mittein körzetében Al-Shaddadi város közepén.

A rejtekhelyen található összes terrorista a pokolba költözött a hadművelet során.

Az ISIS egy twitter oldalon elismerte sok tagja halálát, amit helyi források is megerősítettek, akik azt mondták hogy a döglött patkányok legnagyobb részben külföldi zsoldosok voltak.

Al-Shaddadi városban több ISIS terrorista halt meg, fegyverzetük és lőszereik megsemmisültek a Szíriai Arab Hadsereg egy célzott katonai műveletében a Shaddadi hotel közelében.

Homsz tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei különleges műveleteket hajtottak végre az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorista szervezet gyülekező fegyveresei ellen csütörtök éjjal és péntek hajnalban Arshuna, Al-Midradzsa, Radzsm Al-Ali és Radzsm Al-Kasszr falvakban Homsz tartomány keleti részén súlyos veszteségeket okozva soraikban.

Rahum faluban, Al-Rakka tartomány közigazgatási határán hadsereg terroristák rejtekhelyeit támadta, sok fegyveressel végezve és többet megsebesítve, hadfelszereléseiket megsemmisítve.

Palmyra térségében egy katonai alegység célzott műveleteket hajtott végre az ISIS teherjárművei ellen, megsemmisítve kettőt az azokat használó összes terroristával és minden lőszerrel és fegyverrel amit szállítottak a 105. számú olajkút közelében a Dzsabal Al-Shaer hegységben.

A szíriai kormányerők Al-Shaer hegyvidékén végrehajtott akciója egy hadművelet sorozat keretébe illeszkedik, amelynek célja az itt található olaj és gázlelőhelyek védelme az ISIS terroristák támadásai ellen.

Aleppo:

A Szíriai Arab Hadsereg nagy kiterjedésű hadműveletekben megsemmisített több terrorista fedezéket, megölve sokukat a Légierő Akadémia környékén, Al-Lajramun, Szalah-Eddin, Al-Mardzseh, Al-Szakkur, Al-Inzarat, Kvadi Aszkar, Bani Zaid, Al-Majszar, Kubtan Al-Dzsabal, Al-Brejdzs, Al-Atareb, Daret Izza és Mare negyedekben Aleppo városában és annak vidéki körzeteiben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑