Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 02.

Szíriában halt meg legjobban üldözött SS tiszt.

2014. 12. 02.

Adolf Eichmann jobbkeze Alois Brunner SS kapitány 4 éve halt meg Damaszkuszban.

A Simon Wiesenthal Központ legjobban üldözött német SS tisztje 98 évesen természetes úton saját ágyában halt meg. Bizonyíték hiányában csak most erősítették meg a hírt. Brunnert 128 000 zsidó halálával vádolták.

1954-ben Alois Brunner hamis vöröskeresztes útlevéllel utazott Rómába majd Egyiptomba szökött. Pár hónappal később Szíriába utazott Dr. Georg Fischer álnéven, de a szíriai titkosszolgálatoknak hamar kiderült a valódi neve.

KENYA-UNREST-SOMALIA

Moszad merénylete után Alois Brunner a jobb kezén megsérült

A Bath párt hatalomra kerülése után állítólag Hafez Al-Assad tanácsadója lett. A nácivadász központ szerint, hiába kérték kiadatását a szír kormány nem tett eleget a követelésnek. Ezért a Moszad kétszer is megpróbálta megölni. Levélbombával 1961-ben és 1980-ban is végezni akartak vele de csak három újja szakadt le és egyik szemére megsérült.

Efraim Zuroff A Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetője bizonyítékok felmutatása nélkül Brunnert azzal vádolja, hogy kínzásokra tanította a szíreket.

Alois Brunner-t utoljára 2001-ben látták a nyilvánosság előtt. Temetéséről a Szíriai Arab Köztársaság gondoskodott, földi maradványait Damaszkuszban helyezték el.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑