Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 15.

 Szíriai Arab Hadsereg megtisztítja a kelet-homszi katlant az ISIS terrorszervezet fegyvereseitől (videó)

2017. 09. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg, a 3. Páncélos Hadosztályába tartozó Qalamun Pajzsa Dandár és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF – Kuwat Ad-Difa Al-Watani) felszabadították Um Rudzsm, Amudijah, Raszm Szavvanah, Unk Al-Hava, Khan, Luvajbidah és Darvishijah falvakat az ISIS terrorszervezet uralma alól Szalamijah körzetének keleti részén, északra a Homsz-Palmyra országúttól.

Az ISIS terrorista entitás kemény ellenállása dacára, a szíriai kormánycsapatok tovább folytatták a harcot a térségben. A hadművelet augusztus hónap végére lelassult, mert a Szíriai Fegyveres Erők sok egységet átvezényeltek Deir Ezzor tartományba. Azonban szíriai kormánypárti források szerint az egész kelet-homszi katlan pár héten beül felszabadítható.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Köztársasági Gárda elfoglalták a kulcsfontosságú Ruad-hegyet és tovább folytatták az előrenyomulást Al-Baghilijah irányába, Deir Ezzor város északnyugati oldalán. A szíriai kormánycsapatok szintén benyomultak az ISIS terrorszervezet uralta Dzsafra és Al-Murijah falvakba.

A kormányerők mostani területi szerzeményeiket akarják biztosítani és kiterjeszteni a város körüli ütközőzónát annak érdekében, hogy megelőzzék az ISIS terroristák várható ellentámadásait a térségben.

Az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd többségű milíciái tovább törtek előre Deir Ezzor tartományban és benyomultak Al-Huszainijah körzetébe, három kilométerre megközelítve Deir Ezzor városát.

Eközben Al-Rakkaban az SDF milíciák visszaverték az ISIS terrorszervezet nagy támadását a városközpontban, végezve 33 vahhabita terroristával.

A mostani eseményeket összefoglalva, világos, hogy az USA vezette koalíció és a szíriai-iráni-orosz szövetség egyaránt megszilárdítja helyzetét Deir Ezzor tartományban, mindkét fél versenyezik a Bagdad-Damaszkusz főútvonal és az Euphratesz-folyó keleti partján fekvő olajlelőhelyek birtoklásáért.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑