Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 07. 13.

Szíriai és orosz csapatok felszabadították Daraa város déli részét

2018. 07. 13.

Július 12-én a Szíriai Arab Hadsereg csapatai és az Orosz Katonai Rendészet bevonultak Daraa város déli részébe, amely 2012 óta a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorista koalíció és az USA által támogatott „Szabad Szír Hadsereg” (FSA) milíciái ellenőrzése alatt állt.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) azt jelentette, hogy a hadsereg katonái felvonták a szíriai nemzeti lobogót a déli városrész főterén, a postahivatal közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Katonai Rendészet bevonulása egy megbékélési egyezmény része, amelyet egy nappal azelőtt kötöttek meg.

Az Orosz Katonai Rendészet bevonul Daraaba:

A megállapodás szerint a szélsőséges militánsokat a dzsihádisták uralta észak-szíriai térségekbe fogják deportálni, miközben az FSA korábbi fegyveresei (akik szíriai állampolgárok és amnesztiára jogosultak) csatlakozni fognak a hadsereghez.

Tavaly a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) és az FSA egy nagy támadást indított Daraa városán belül a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen. A militánsokat a Jordániában lévő, USA vezette Hadműveleti Központ (MOC) támogatta. Az értelmetlen támadásban a Szíriai Arab Hadsereg sok katonája és az FSA sok militánsa (mindkét oldalról százak) halt meg.

Miután az egész város a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá került, a damaszkuszi kormány hozzáfoghat a polgári lakosság részére az alapvető közszolgáltatások és közművek helyreállításához hasonlóan ahhoz, ahogy korábban Aleppoban és Kelet-Ghutaban történt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑