Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 10.

Szíriai hackerek támadták meg az amerikai szárazföldi haderő honlapját

2015. 06. 10.

Szíriai hackerek megtámadták az amerikai szárazföldi haderő honlapját, és különböző szövegeket jelentettek meg rajta. Az oldal működését később ideiglenesen felfüggesztették – közölte a hadsereg június 8-án, hétfőn.

A weblapot a damaszkuszi kormányhoz hű Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) aktivistái törték fel. Malcolm Frost dandártábornok, az amerikai fegyveres erők egyik magas rangú vezetője elmondta, az oldal működését azért függesztették fel, hogy megakadályozzák a hadsereg adataihoz való hozzáférést.

szea twitter 1 szea twitter 2

A szíriai hackercsoport magára vállalta a kibertámadást. „A parancsnokaitok elismerik, hogy azokat képezik ki, akik ellen titeket küldenek meghalni” – írták a honlapon megjelentetett üzenetükben a hackerek. A Bashar al-Assad szíriai elnökkel  rokonszenvező szervezet már többször követett el hasonló akciókat.

A szíriai konfliktus 2011-es kezdete óta működő kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

,
Back to Top ↑