Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 06. 06.

Szíriai területeket szállt meg a török hadsereg

2016. 06. 06.

A múlthéten a török hadsereg közel száz méteres sávot foglalt el a szír-török határ mentén fekvő szíriai Kamishli városhoz területet. A török hatóságok katonai övezetté nyilvánították a szír területet. – közölte a Syrianpc.

Amúgy kormányellenes és törökbarát  szír ellenzéki Syrianpc információi szerint a török hadsereg múlthét pénteken behatolt a Szíriai Arab Köztársaság területére és Kamishli városánál száz méteres szélességben mezőgazdasági területeket foglalt el.

A török hatóságok szerint a szíriai kurdok szervezete az YPG a törökországi kurd PKK szövetségese. Ankara szerint az YPG támogatja a dél-törökországi kurdokat a török hadsereggel szemben. Ezért a török kormány elrendelte, hogy betonfallal válasszák el a határ mentén fekvő szír Kamishli és a török Nusaybin városokat.

A szír oldalon az elfoglalt földek gazdái tüntetésekbe kezdtek miután a török hadsereg hermetikusan elzárta miután azt katonai műveleti területnek nyilvánították.

A gazdáknak a földjeik az egyetlen bevételi forrás. Családok tucatjainak megélhetése került veszélybe a török agresszió miatt.

A helyi lakosok arról számolnak be, hogy a török hadsereg előre gyártott betonból készült falelemeket szállított a határhoz és elkezdte leválasztani a megszállt földsávot Szíriától.

A török oldalon fekvő Nusaybin városban erős jelenléttel bír a kurd PKK akik újból felvették a harcot a török hadsereg ellen miután Ankara felbontotta a közel két évig érvényben lévő fegyverszünetet.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑