Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 09. 17.

Szíriai útlevelet kapott a holland miniszterelnök

2015. 09. 17.

Egy holland újságíró Törökországban járt utána, hogy milyen körülmények között lehet hozzájutni egy hamisított szíriai útlevélhez. Az eredmény megdöbbentő volt.

A holland újságíró arra volt kíváncsi, hogy kik is juthatnak hozzá a hamis iratokhoz, mekkora annak a lehetősége, hogy valamelyik terrorszervezet tagja hamis szír dokumentumokkal, eljut az Európai Unió területére azon belül akár Hollandiába, hogy menedékjogot kérjen.

Az újságíró megdöbbent, amikor is 850 dollárért cserébe, 40 óra múlva hozzájutott egy hamisított szíriai útlevélhez, amin az általa leadott fénykép és név szerepel.

A hamis okiraton Mark Rutte holland miniszterelnök fényképe szerepel, mint Ahmad Malik Ramadan. Az okirat hamisítók még személyigazolványt is gyártottak az útlevél mellé.

A szíriai kormány többször adott ki jelentést arról, hogy a Törökországban működő magát Szíriai Nemzeti Koalíciónak nevezett, és a nyugat által árnyékkormányként elismert politikai tömörülés, hamis útleveleket bocsájt ki. A magát demokratikus ellenzéki szervezetként beállító politikai bűnbanda együttműködik a török csempészmaffiával, és dollár milliós jövedelemre tesznek szert, az iratok hamisításából és az embercsempészetből.

A damaszkuszi jelentések arról is írnak, hogy az külföldről Szíriába beözönlött terroristák is igénybe veszik a hamis dokumentumokat, amivel könnyedén a menekültek között elrejtőzve az Európai Unió területére utaznak és menedékjogot kérnek.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑