Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 12. 10.

Szombattól repülő járat indul Damaszkusz és Berlin között

2019. 12. 10.

A Sham Wings légitársaság bejelentette, hogy szombattól járatot indít Damaszkusz és Berlin között a bejrúti repülőtéren keresztül.

A Sham Wings légitársaság igazgatója, Osama Sataa elmondta, hogy a Berlinbe érkező járatokkal azokon a szíriai polgárokon segítenek elsősorban akik Európában élnek. A közvetlen Damszkuszból induló járat indítása pedig még veszélyes lenne és ezen kívül még a Szíria elleni szankciók is érvényben vannak.

Az Európában élő egyre több szíriai polgár számára a Berlinbe induló járat csak a kezdet lesz, hiszen a légitársaság több európai nagyvárosba próbál járatokat indítani. Azonban mivel az Európába tartó járatok indítása sokáig nehéznek bizonyult, így a Sham Wings kénytelen igénybe venni egy libanoni társaság szolgáltatásait, mely teljeskörű utazásszervezést biztosít a szíriai polgárok számára Bejrútból. Az utasokat Damaszkuszból juttatja el Bejrútban történő átszállással Berlinbe, és mindezt egy összevont repülőjeggyel.

A Sham Wings igazgatója szerint december 14-től heti járatok indulnak majd Berlinbe. E mellett azonban terveznek járatot indítani Düsseldorf városába is, hiszen ott is jelentős szíriai közösség él.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Shaam Times)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑