Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2015. 06. 12.

Szűz Máriáról elnevezett mecsetet adtak át Szíriában

2015. 06. 12.

Nyugat-Szíriában a tengerparti Tartusz városban múlthét szombaton avatták fel Jézus urunk édesanyáról elnevezett muszlim mecsetet. – adta hírül a SANA szíriai hírügynökség.

mosquée marie syrie photo Agence SYRIEN SANA facebook 2_0

Allah mecsetét az építi aki hiszik Allahban és a feltámadásban. Épül Dr. Bashar Al-Assad elnök úr korszakában. Dr. Mohamed Abd Al-Sattar Al-Sayed vallásügy miniszter nyitotta meg a Mária Asszony mecsetet. Az építkezést Al-KAbtan Mustafa Abd Al-razzak Yamek és családja finanszírozta. – áll a mecset falára feltett márvány táblán.

Dr. Mohamed Abd Al-Sattar Al-Sayed vallásügyi miniszter szerint „Az arab és iszlám világban ez az első olyan muszlim mecset amit Szűz Máriáról, Jézus urunk édesanyáról neveztek el. A mecset elnevezésével üzenni akartunk a világnak hogy áldás, szeretet, kegyelem és testvériség legyen a földön. Mindannyian az egy Istenben hiszünk, csak különböző utakon közeledünk hozzá. Fontos, hogy megnyissunk szívünket és lelkünket, hogy befogadjuk a béke üzenetét.”

A mecset bejáratának fölé Szűz Mária neve szerepel, a márvánnyal burkolt falakra az Allah nevét vésték, a kupolát kívülről arany lemezekkel borították.

A muszlim mecset építését Al-Kabtan Mustafa Abd Al-Razak Yamek és családja fínanszírozta.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑