Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 10. 31.

Találkoztak az orosz és török csapatok a szíriai határon (videóval)

2019. 10. 31.

Az Al-Masdar News közzétett egy videót melyen az látható, hogy az orosz és a török alakulatok találkoznak szíriai-török határ mellett.

A két katonai egység találkozója baráti jellegű volt és a határ térségének biztonságával kapcsolatban tárgyaltak, valamint megvitatták a létrehozandó biztonsági zóna részleteit.

Az új ,,Sochi egyezmény,, értelmében, melyet a hónap elején kötöttek meg, az orosz és a török egységek közösen fognak járőrözni a szíriai határ közelében. Ez azért fontos, hogy fenn tudják tartani a biztonságot a határ térségében és eleget tegyenek Ankara kérésének, mely szerint meg kell szüntetni az általuk ,,terrorista szervezeteknek,, minősített csoportok tevékenységét a térségben.

Ankara korábban offenzívát indított az általa terroristának minősített kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) és a Népi Védelmi Erők (YPG) ellen a határ térségében.

A török kormány ugyanis az összes térségben lévő kurd csoportot ugyanolyan terrorista csoportnak tartja mint a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) mellyel Ankara évtizedek óta harcban áll.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News )

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑