Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 07. 12.

Támadás érte az amerikai csapatokat egy megszállt gázmező közelében Szíriában

2021. 07. 12.

Robbanásokat lehetett hallani a szíriai Deir-Ezzor kormányzóságban található és jelenleg amerikai megszállás alatt lévő ,,Conoco,, gázmezőnél. A gázmező az illegálisan Szíriában tartózkodó amerikai csapatok és az általuk támogatott kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) nevű milícia ellenőrzése alatt áll.

A támadásról a szíriai SANA hírügynökség számolt be, azonban az amerikai hadsereg illetékesei a Reuters hírügynökségnek említést tettek az esetről. Áldozatokról és anyagi károkról azonban nem tettek említést a beszámolóban.

Legutóbb június 28-án érte támadás a Szíriában megszálló erőként jelen lévő amerikai csapatokat. Akkor a szintén Deir-Ezzor kormányzóságban lévő Omar olajmezőnél történt támadás. Akkor drón támadásról számoltak be és rakéta támadás érte a szíriai-iraki határ közelében állomásozó amerikai erők egyik illegálisan létrehozott bázisát.

Az Omar olajmező szintén a megszálló amerikai csapatok és a kurd ,,SDF,, erők ellenőrzése alatt áll. Az olajmezőről az amerikaiak illegálisan kitermelik, ellopják a szíriai olajat és azt teherautókon rendszeresen Irakba szállítják át.

Jelenleg megközelítőleg 900 amerikai katona tartózkodik illegálisan Szíriában. Többségükben Al-Tanf térségében állomásoznak az ott létrehozott bázisokon és a kurd milíciák segítségével csempészik ki az országból az ott kitermelt olajat.

Az amerikai kormány és a hozzá köthető médiumok azonban azt állítják, hogy a Szíriában megszállóként jelen lévő amerikai csapatok az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcolnak. Több bizonyíték is napvilágra került,  hogy  az Iszlám Államot és más hasonló terrorszervezeteket is az Egyesült Államok más nyugati államokkal együtt hozta létre 2013-környékén azért, hogy megdöntsék Szíria és Irak kormányát.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑