Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 12. 05.

Tartják a frontot a jemeniek – Eltitkolt szaúdi veszteségek

2015. 12. 05.

A szaúdi légitámadás ellenére, a jemeni hadsereg sikeresen megtartotta az ellenőrzést több katonai támaszpont felett.  A vahabita országnak óriásiak a veszteségei.

A jemeni hadsereg és a népszerű bizottságok sikeresen megtartották az ellenőrzést tucatnyi szaúdi katonai támaszpont felett Nadzsran, Nizam és Asir régióiban, a szaúdi koalíció heves bombázása ellenére is – jelentette egy jemeni média, a Khabar Hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

A forrás elmagyarázta azt is, hogy pénteken a jemeni haderők rakétái számos szaúdi katonai létesítményt célpontba vettek, sikeresen megsemmisítettek Abrams tankokat a Sirdahi Dzsizanban, továbbá egy szaúdi Bradley (BFV) harci járművet a rabuahi Asir faluban.

Egy szaúdi internetes blogger, ahogyan a Twitteren ismerik @mujtahidd nyilvánosságra hozott olyan adatokat, amelyekben leleplezi a szaúdi vezetés alatt szolgáló elhunyt katonák számát az elmúlt 9 hónapban. A blogger állítása szerint a szaúdiak 2000 katonát temethettek el, 4850 a sebesültek száma, 450 tankot, 4 USA által gyártott Apache helikoptert, 1 F-15 vadászgépet és 5 hadihajót veszítettek el. A teljes összeg, amit a háborúban a veszteségek mellett elköltöttek: 200 milliárd szaúdi riál.

A szaúdi média egyelőre nem nyilatkozott, ahogyan a szaúdi hivatalnokok sem.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

,
Back to Top ↑