Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 05. 02.

Tel-Aviv arab országokkal szövetkezne, hogy megsemmisítse a Hezbollahot

2016. 05. 02.

Egyre nagyobb aggodalommal tölti el a megszálló izraeli vezetést, hogy a Hezbollah egyre nagyobb befolyással bír a térségben. Az izraeli hadsereg egyik tábornoka nem zárná ki annak a lehetőségét, hogy arab országok közreműködésével semmisítenék meg a libanoni ellenállási szervezetet. – közölte az iráni Al-Alam.

A libanoni Al-Manar közlése szerint Yair Golan, az izraeli hadsereg tábornoka egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a térségbeli országoknak ideiglenesen félre kell tenni az ellenségeskedést és előtérbe helyezni a közös érdekeket. Az izraeli tábornok itt elsősorban a két szomszédos arab államra, Jordániára és Egyiptomra gondolt, akikkel a cionista állam már korábban ratifikálta a békeszerződést.

Golan szerint több arab állammal lenne közös érdek a Hezbollah megsemmisítése. Az izraeli tábornok szerint az együttműködés titkosszolgálati szinten működne és az arab államok vezetői kizárnák a nyilvánosságot a háttérben megkötött egyezségekből.

A következő izraeli-hezbollah háború pusztító lesz

Tel-Aviv megfenyegette a Hezbollahot, hogy bármelyik jövőbeli háború, amiben Izrael és a Hezbollah is szerepet vállal, pusztító hatással lesz reá. – írta a Russia Today.

A Yedioth Ahronoth izraeli lap szerint Tel-Aviv tisztában van azzal, hogy a libanoni szervezet az elmúlt időszakban nagy mennyiségű modern fegyverekhez jutott, ami veszélyezteti a cionista állam biztonságát.

Yair Golani az izraeli hadsereg vezérkari parancsnokhelyettese szerint a Hezbollah több mint százezer rakétával rendelkezik, amivel képesek lennének Izrael majdnem teljes területét támadni.

Golan szerint az elmúlt években Iránból érkező fegyverszállítmányok jelentősen megerősítették a libanoni szervezet katonai szárnyát.

 „Ez igencsak aggasztja Izraelt, aminek következménye egy valódi háború kialakulása lesz, ami túlnyúlik Libanon és Izrael területén.”. – közölte az izraeli tábornok.

Több izraeli katonatiszt úgy véli, ez a legnagyobb fenyegetés, amivel a cionista állam valaha szembenézett. Golan szerint nem engedheti meg Tel-Aviv, hogy a Hezbollah több országban is jelen legyen és fel kell készülni egy pusztító háborúra, aminek első fázisa az infrastruktúrák és a lakóhelyek megsemmisítése lesz.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑