Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2020. 11. 21.

Tel-Aviv: iráni erők telepítettek robbanószerkezetet a Golán-fennsíkon

2020. 11. 21.

Az izraeli hadsereg csütörtökön bejelentette, hogy az iráni különleges erők egyik alakulata telepített robbanószerkezetet a Golán fennsíkon az izraeli-szíriai határ közelébe.

A bejelentést az izraeli hadsereg szóvivője Avichai Adraee tette közzé egy Twitter üzenetben.

A szóvivő szerint az Iráni Forradalmi Gárdához tartozó Kudsz Erők 840-es egysége telepített robbanóeszközt a szíriai határ közelébe.

A bejelentés szerint a 840-es egység egy Szírián belül működő iráni különleges csoport, melynek az a feladata, hogy “terrorista infrastruktúrát”építsen ki Iránon kívül.

Arról azonban nem beszélt a szóvivő, hogy Izrael miért segített az Iszlám Állam terrorszervezetnek infrastruktúrát kiépíteni Szíriában és Irakban.

Az izraeli hadsereg arról is beszámolt, hogy a Golán-fennsíkon talált robbanószerkezetet már sikerült megsemmisíteniük.

Az izraeliek minderről azután számoltak be, hogy szerdán légitámadást hajtottak végre Szíriában a szíriai hadsereg és iráni egységek ellen.

Az izraeli légierő szerint az iráni Kudsz Erőkhöz tartozó létesítményeket és főhadiszállásokat semmisítettek meg. A légitámadásról Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is beszámolt a sajtónak.

Az izraeli miniszterelnök kijelentette, nem engedik meg Iránnak, hogy csapatai jelen legyenek Szíriában.

Az ellen azonban neki és amerikai kollégáinak sincs kifogása, hogy Izrael állam rendszeresen szíriai és iraki célpontokra mér csapást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑