Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 28.

Teljesen felszabadulhat Nyugat-Damaszkusz tartománya

2016. 08. 28.

Miután az iszlamista fegyveresek átadták Darayat a szíriai kormánynak, Moadamijah teljesen elszigetelődött Nyugat-Gouthaban, Damaszkusz tartomány területén.

A Szíriai Arab Hadsereg alegységei bevonultak Darayaba, miután az utolsó autóbusz a várost elhagyó militánsokat szállított el. A Szíriai Arab Hadsereg tűzszerészei át fogják vizsgálni a várost rögtönzött robbanószerkezetek (IED) és gyalogsági aknák után kutatva, mielőtt az építő és kiszolgáló csoportok helyreállítják a közműveket és az infrastruktúrát, hogy a várost újra lakható hellyé tegyék.

A várost korábban elhagyó és a most távozó polgári lakosok, valamint a magukat megadó militánsok jelenleg ideiglenes szálláshelyeken tartózkodnak, amíg a városban helyreállnak az életfeltételek.

moadamiyeh

A Darayaban életbe lépett megállapodást az ENSZ és más nemzetközi szervezet közreműködése nélkül kötötték; ez egy üzenet a külvilág felé ami tudatja, hogy a szíriaiak önállóan képesek megoldani a saját ügyeiket

A Khan Al-Shejhben körbezárt társaikhoz hasonlóan a Moadamijahban blokád alatt lévő vahhabita fegyveresek számára a következő választások maradtak: – folytatni a jelenlegi rendezési folyamatot és feladni a várost, – vagy harcolni a jól felszerelt Szíriai Fegyveres Erők ellen.

Annak a valószínűsége, hogy a vahhabita fegyveresek feladják Moadamijaht nagyon valószínű, különösen azt követően, hogy a Szíriai Arab Hadsereg lerombolta a Darayaba vezető alagútjaikat.

Amennyiben az “iszlamista felkelőknek” nevezett vahhabita fegyveresek az elkövetkező napokban feladják Moadamijaht a Szíriai Fegyveres Erőknek, akkor vége szakad a négy éve tartó pusztító harcuknak Damaszkusz tartomány nyugati területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑