Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 07. 05.

Teodor pátriárka szerint az ima a konfliktusok legjobb ellenszere

2018. 07. 05.

A kereszténység mélyen gyökerezik Közel-Keleten, ezért fontos, hogy mindenki megértse hagyományaikat és elveiket. Ne avatkozzunk be országaik belügyeibe, ők tudják, hogyan oldják meg problémáikat a szeretet, a párbeszéd és a megértés szellemében – vallja II. Teodor kopt pátriárka, aki Ferenc pápa meghívására részt vesz a július 7-i imatalálkozón Bariban.

Bariban együtt imádkoznak és elmélkednek a keresztény egyházi vezetők

„Hiszünk és bízunk abban, hogy az imádságnak van a legnagyobb hatalma arra, hogy kihúzzon bennünket minden gondból, megoldja a konfliktusokat és megvilágítsa előttünk a jövőt a békében és a kiengesztelődésben”.

Ezzel a meggyőződéssel készül II. Teodor alexandriai kopt ortodox pátriárka az ökumenikus találkozóra, amelyen a Közel-Kelet békéjéért fohászkodnak Ferenc pápával és a többi keresztény egyházi elöljáróval. Július 7-én, Bari városa látja vendégül az eseményt, amelyen együtt imádkoznak, elmélkednek a béke ajándékáról a sokat szenvedett közel-keleti lakosság számára.

A közös ima az egymás iránti szeretet jele

A SIR olasz katolikus hírügynökségnek adott interjúban Teodor pátriárka kifejtette: együtt imádkozni a többi közel-keleti egyházi vezetővel egymás iránti szeretetük jele, ettől ilyen fontos ez a találkozó.

„Azt szeretnénk, hogy mindenki a világon megértse: a kereszténység mélyen gyökerezik a közel-keleti térségben, tehát fontos megérteni hagyományainkat és azokat az alapelveket, amelyek szerint élünk. Kérjük, hogy ne avatkozzanak bele országaink belügyeibe. Mi képesek vagyunk megoldani a problémákat a szeretet, a párbeszéd és a megértés szellemében” – tette hozzá a kopt pátriárka.

Vaticannews

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑