Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 12. 27.

Terrorellenes műveletet hajtottak végre az orosz és szír katonák

2020. 12. 27.

Az orosz különleges erők és a Szíriai Arab Hadsereg egységei közös terrorellenes műveleteket hajtottak végre az iraki határ közelében. A műveletre húlthéten került sor a határhoz közeli Al-Bukamal város közelében az Iszlám Állam terrorszervezet alvó sejtjei ellen.

A Sputnik  hírügynökség információi szerint az orosz és a szíriai egységek Deir Ezzor kormányzóság sivatagos vidékein csaptak le a terrorista csoportokra, valamint Al-Bukamal és Al-Mayadeen városok közelében, miután megfigyelték az Iszlám Állam ott lévő egységeinek mozgását.

A közös orosz-szíriai művelet kivitelezését több napos felkészülés előzte meg, hiszen az utóbbi napokban páncélozott csapatszállító járművek és az orosz különleges erők tagjai érkeztek meg a térségbe. Az orosz részről több tucat katona vett részt az akcióban.

A szíriai-iraki határszakaszon az Iszlám Állam ellen folyó műveletekkel egyidőben orosz és szíriai vadászgépek mértek csapást a terroristák állásaira Kajab és Al-Shula térségében, Deir Ezzor kormányzóság területén.

A Sputnik hírügynökség szerint a következő napokban további erősítés érkezik majd Al-Bukamal és Al-Mayadeen térségébe, hogy a szíriai hadsereg ellenőrzése alatt tudja tartani a határ menti térséget.

Korábban a nyugati országok által támogatott Iszlám Állam nevű terrorszervezet Deir Ezzor kormányzóság dél-nyugati területeit, Rakka kormányzóság dél-keleti területeit, Homsz kormányzóság Badiya Al-Sham körzetét és Hama kormányzóság keleti területeit használta fel a szíriai hadsereg elleni támadások előkészületeihez.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Damascus Post)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑