Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 07.

Terroristák állásait támadta a szíriai légierő és a hadsereg tüzérsége

2019. 03. 07.

Kedden a Szíriai Légierő és a hadsereg tüzérsége több terrorista célpontot semmisített meg Észak-Hamaban, Dél-Idleb Nyugat-Aleppo területén. A célpontok között raktárak, erődített állások és gépjármű menetoszlopok voltak.

Morek városban vahhabita terroristák egy menetoszlopa a megszálló Török Hadsereg egyik úgynevezett “megfigyelő pontja” közelében próbált menedéket keresni, körülbelül 500 méterre a török katonáktól. Ekkor a szíriai 8. Páncélos Hadosztály egyik tüzér alegysége eltalálta a menetoszlopot, súlyos veszteségeket okozva a dzsihádistáknak.

A továbbiakban a Szíriai Arab Hadsereg alegységei egy terrorista csoport beszivárgási kísérletét akadályozták meg egy Tal Szkik területén lévő őrzött körzetbe Idleb tartományban, súlyos személyi veszteségeket okozva a támadóknak és a likvidált terroristák holttesteinek hátrahagyására kényszerítve társaikat.

A közös légi és tüzérségi csapásmérések megtorlásul szolgáltak a hadsereg két harcállása elleni támadásokra, amelyeket megszálló vahhabita terroristák kezdtek és a demilitarizált övezetnek nyilvánított területről indultak ki.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága több nyilatkozatot adott ki hangsúlyozva, hogy Szíria betartja a nemzetközi szerződéseket a polgári lakosság veszteségeinek megakadályozása érdekében, azonban a Szíriai Arab Fegyveres Erők arányos csapást fognak alkalmazni, hogy megtorolják a megszálló terroristák agresszióit.

Végül, több részlet nyilvánosságra hozása nélkül, az Idleb tartományi helyzet nem fog sokáig így maradni, ahogy most van.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑