Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 07. 23.

Terroristákat mentett ki Szíriából az izraeli hadsereg (képek, videó)

2018. 07. 23.

Menekülő civileket nem volt hajlandó befogadni, de egy katonai akció keretében terroristákat mentett ki Szíriában a cionista állam hadserege.

A Dél-szíriai hadművelet miatt több tízezer szír civil menekült az Izrael által megszáll Golán-fennsík határához. Tel-Aviv határozottan kijelentette, hogy nem hajlandó menekült civileket befogadni.

 Vasárnapra virradóra az Al-Kaida egyik propaganda csoportjának a Fehér Sisakosoknak a tagjait menekítették ki az izraeli katonák és szállították át Jordániába.

Az első hírek nyolcszáz az izraeli hadsereg szerint négyszázhuszonkét terroristát és családtagjait menekítettek ki Szíriából.

Evakuálásukra azok után került sor, hogy a Szíriai Arab Hadsereg Moszkva az utolsó területeket is felszabadította az iszlamistáktól az ország déli részén.

Négy éve ismét a szíriai katonák ellenőrzik az Izrael által megszállt  Golán-fennsík mentén huzódó határt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök rövid üzenetében mondta el, hogy országa Donald Trump amerikai elnök és más vezetők kérésére nyújtott segítséget a Fehér Sisakosok nevű terrorszervezet tagjainak:

– Néhány napja megkeresett Trump elnök, Trudeau kanadai miniszterelnök és mások. Arra kértek, segítsünk a szíriai Fehér Sisakosok százainak a kijuttatásában. Ezek azok az emberek, akik másokat mentettek, és most maguk is bajba kerültek. Utasítást adtam, hogy humanitárius tettként Izraelen át szállítsák őket harmadik országba – mondta Netanjahu.

A Szíriából menekülő terroristákat  Jordániába, onnan a befogadó Egyesült Királyságba, Kanadába és Németországba szállítják.

A Fehér Sisakosok önkéntes civil szervezetnek tartják magukat, valójában az Al-Kaida szíriai ágának propaganda csoportja.

A szervezet tagjai több propaganda filmet is  készítettek. A felvételeke vegyitamadást szimuláltak, amiben jól felkészített  statiszták játszották el, életükért küzdenek.

A Fehér Sisakosok tagjai az Al-Kaida soraiban harcoltak, erről több felvétel is készült.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑