Cadmus fordítás Cadmus
Algéria

2019. 02. 12.

Testvériségben élnek együtt keresztények és muszlimok egy algériai kis faluban

2019. 02. 12.

Békében és szeretetben élnek együtt keresztény és muszlim hívők Algéria Tizi Ouzou tartományában található Iwadiyen faluban. A település lakossága összetartó, nemzeti ünnepeiket és néphagyományaikat közösen tartják. A békés együttélés kulcsa, hogy a falu lakossága berber származású, ami fontosabb kötelék a közösségnek, mint a vallás.

Erős összetartó közösséget alkotnak a világtól távol lévő kis algír községben élő keresztények. A berber származású algírok büszkék keresztény hitükre, és az őseiktől örökölt hagyományokra.

A hegyvidéki településen békességben élnek együtt muszlimok és keresztények. Bár imádkozni külön járnak, de berber eredetű hagyományaikat és népszokásaikat közösen tartják. A falu templomát egy dombra építették, a szomszédos utcákban főként muszlimok laknak.

Mi keresztények vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy megtagadjuk nemzeti identitásunkat. Büszkék vagyunk berber származásunkra – mondta Jealali lelkész a linga.org-nak.

Az észak-afrikai ország lakossága 90%-ban arab származású, 10%-ban berber. A valóságban a berberek aránya elérheti a 30%-ot is, viszont az az időről-időre tapasztalható elnyomó politika miatt sokan nem merik felvállalni származásukat.

Algériában, bár a törvények biztosítják a szabad vallásgyakorlást, a muszlim társadalom többsége mégis ellenzi a kereszténység térnyerését.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

S4C.News – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑