Algéria

2019. 02. 12.

Testvériségben élnek együtt keresztények és muszlimok egy algériai kis faluban

Békében és szeretetben élnek együtt keresztény és muszlim hívők Algéria Tizi Ouzou tartományában található Iwadiyen faluban. A település lakossága összetartó, nemzeti ünnepeiket és néphagyományaikat közösen tartják. A békés együttélés kulcsa, hogy a falu lakossága berber származású, ami fontosabb kötelék a közösségnek, mint a vallás.

Erős összetartó közösséget alkotnak a világtól távol lévő kis algír községben élő keresztények. A berber származású algírok büszkék keresztény hitükre, és az őseiktől örökölt hagyományokra.

A hegyvidéki településen békességben élnek együtt muszlimok és keresztények. Bár imádkozni külön járnak, de berber eredetű hagyományaikat és népszokásaikat közösen tartják. A falu templomát egy dombra építették, a szomszédos utcákban főként muszlimok laknak.

Mi keresztények vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy megtagadjuk nemzeti identitásunkat. Büszkék vagyunk berber származásunkra – mondta Jealali lelkész a linga.org-nak.

Az észak-afrikai ország lakossága 90%-ban arab származású, 10%-ban berber. A valóságban a berberek aránya elérheti a 30%-ot is, viszont az az időről-időre tapasztalható elnyomó politika miatt sokan nem merik felvállalni származásukat.

Algériában, bár a törvények biztosítják a szabad vallásgyakorlást, a muszlim társadalom többsége mégis ellenzi a kereszténység térnyerését.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

S4C.News – Kassab Adonis

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑