Cadmus fordítás Cadmus
Szudán

2018. 12. 14.

Több ezer darfúri keresztelkedett meg Szudánban

2018. 12. 14.

Hatezer ember keresztelkedett meg Szudán nyugati tartományában, Darfúrban. A keresztény hitre korábban áttért Ádám Mohamed lelkész szerint az újonnan megkeresztelkedett emberek meggyőződésből és Jézus tanításainak elsajátítása után csatlakoztak az egyházhoz – közölte az Al-Watan napilap.

Abdullah egyike azoknak a darfúriaknak, akik megkeresztelkedtek. Egy keresztény segélyszervezetnél kapott munkát, szabadidejében a rokonainak és szomszédjainak tart Biblia felolvasást.

Küldetésemnek tartom, hogy megismertessem Jézus tanításait a szeretteimmel –mondta.

A Jaasoy Seny Központ adatai szerint Szudán felosztása előtt a lakosság huszonkét százaléka volt keresztény. Miután Dél-Szudán elnyerte függetlenségét, a keresztények aránya három százalékra süllyedt.

A központi kormány nem biztosítja a megfelelő szociális, egészségügyi és oktatási intézmények működtetését. A hiányt keresztény civil szervezetek próbálják betölteni, akik élelmiszert, gyógyszert osztanak a rászorulóknak és munkát biztosítanak a családfőknek. A keresztény hittérítők több tucat iskolát nyitottak az afrikai országban, ahol a kötelező tantárgyak mellett hitoktatásban is részesítik a darfúri gyerekeket.

A keresztények helyzetét tanulmányozó központ szerint az elmúlt években hatvannégy szudáni törzsnél folytattak keresztény missziót. A Bibliát és az egyházi énekeket a törzsi nyelvekre is lefordították (a Biblia a világ legtöbb nyelvére lefordított könyv – a szerk.). Ennek következményeként az elmúlt években több mint négyszázezer szudáni vette fel a kereszténységet – áll a keresztény központ által kiadott jelentésben.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑