Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2019. 10. 09.

Több mint hetvenezer iráni zarándok érkezett Irakba a Mehran átkelőn keresztül

2019. 10. 09.

Hetvenegyszer iráni és más külföldi zarándok érkezett Irakba a nyugati Ilam tartományban található Mehran határátkelőn keresztül az Arbaeen zarándoklatra.

Mohamed Hassani, az iráni Ilam kormányzóság közúti felügyeletének helyettes igazgatója vasárnap elmondta, hogy a Mehran átkelőn keresztül 69 288 zarándok kelt át Irakba. Az átkelő zarándokok száma viszont napról napra emelkedik, ugyanis már csak 13 nap van hátra az Arbaeen zarándoklat végén tartott megemlékezésig.

A zarándokok száma folyamatosan nőtt az iszlám naptár első hónapja (augusztus. 31-október 6) óta. A számuk 12 százalékkal növekedett a tavalyi számokhoz képest. A Mehran határátkelőhely Irán nyugati határánál található, ahol gépjárművek, teherautók és zarándokok kelnek át Irakba.

Minden évben több millió síita és szunnita muszlim, valamint keresztény zarándok látogat el az iraki Najaf és Kerbala városokba, hogy a Hussein Imám halálának évfordulója utáni negyvenedik napon (Arbaeen) megemlékezzenek a Kerbalai csatáról és a csatában elesett mártírokról. Idén az Arbaeen október 19-re szombatra esik.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Iran Project)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑