Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2016. 01. 12.

Több száz pokolgépet keresnek Ramadiban

2016. 01. 12.

Az iraki erők tisztogató műveleteket végeznek Ramadiban. Több száz robbanószert kell hatástalanítani, hogy biztonságossá nyilváníthassák a várost.

 Az iraki várost két hete foglalták vissza a magát Iszlám Államnak nevező szélsőséges szervezettől, de sok terrorista rejtőzhet még a romok között, ezért az iraki kormány egyelőre nem engedi visszatérni a lakosságot – közölte a Press TV.

Emellett több száz épületben hagytak hátra robbanószerkezeteket a szélsőségesek, amelyeket először hatástalanítani kell, hogy elindulhasson a város újjáépítése.

Video: ISIL’s flag down, Iraq’s flag upIraqi soldiers raised their national flag in the centre of Ramadi following the liberation of the city from Daesh terrorists.

Közzétette: Press TV – 2016. január 11.

Az iraki légierő támogatja a szárazföldi alakulatok mozgását. Az Anbar tartomány székhelyének számító Ramadi felszabadítása után az iraki hadsereg Falludzsa és Moszul felé veszi az irányt. Az utóbbi város az Iszlám Állam terrorszervezet iraki bázisának számít, amelyet északról a kurd Peshmarga milíciája is kezd megközelíteni.

Orientalista.hu – Iraki Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑