Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 25.

Több település szabadult fel Szíriában

2015. 11. 25.

Az elmúlt 72 órában a Szíriai Arab Hadsereg folyamatosan előretört visszaszorítva az “Iszlám Állam” és a többi terrorszervezet fegyvereseit szerte az ország tartományaiban. Orosz Légierő támogatásával több település szabadult fel.

A Szíriai Arab Hadsereg előretört Aleppo tartományban az Orosz Légierő támogatásával

Az Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők az Orosz és a Szíriai Légierő támogatásával települések sorát szabadították fel az “Iszlám Állam” terrorszervezet uralma alól Aleppo tartományban, ahol a dzsihádisták súlyos veszteségeket szenvedtek az iráni FARS hírügynökség tudósítása szerint.

Az ISIS terrorszervezet fegyvereseinek több erősségét és lőszerraktárakat semmisítettelk meg Szhamer faluban és Al-Bab városban szíriai vadászbombázók, több tucat ellenséges fegyverest megölve és megsebesítve.

Szíriai katonai repülőgépek légi csapások sorozatát mérték a megszálló fegyveresek állásaira Abu Dzsalul, Dzsub Al-Kaf és Tibeh falvakban Aleppo tartomány területén, súlyos veszteségeket okozva a megszálló terroristáknak.

Emellett szíriai katonai repülőgépek takfiri ISIS terroristákra mértek csapásokat Raszm Al-Abd, Deir Hafer és Nadzsara közelében, sokat megölve és megsebesítve.

Önálló bevetésen az Orosz Légierő hadszíntéri csapásmérő repülőgépei bombázták az ISIS fegyveresek által megszállt Dzsirrah repülőteret Aleppo tartomány keleti részén, fegyveresek tucatjait likvidálva és megsebesítve.

Források szerint ez volt az első alkalom az Orosz Légierő ISIS elleni szíriai hadműveleteinek kezdete óta, hogy orosz katonai repülőgépek nagy erővel bombázták az “Iszlám Állam” terrorszervezet állásait a Dzsirrah légi bázison belül és kívül.

Katonai források közölték, hogy a Dzsirrah légi bázis elleni orosz csapások a Szíriai Arab Hadsereg nagy kiterjedésű szárazföldi műveleteit készíthetik elő, amelyek célja az aleppoi Kwejersz és a Damaszkusz tartományi Mardzs Al-Szultan légi támaszpontok felszabadítása után a Dzsirrah bázis visszafoglalása.

Szeptember 30. óta több mint 50 orosz katonai repülőgép, SZU-24M, SZU-25, SZU-34 típusúak vesznek részt precíziós légi támadásokban az “Iszlám Állam” terrorszervezet célpontjai ellen Bashar Al-Aszad szíriai elnök kérésére.

Nem rég az orosz törvényhozás felső háza támogatta Vlagyimir Putyin elnök javaslatát, amely szerint az Orosz Légi és Kozmikus Erők (a korábbi Orosz Légierő) egységeit külföldre telepítik.

Szíria oroszországi nagykövete, Riad Haddad megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg hadműveletei, amelyeket az Orosz Légi és Kozmikus Erők támogatnak, fegyveres terrorista szervezetek ellen irányulnak, nem politikai ellenzéki pártok és polgári személyek ellen.

A hadsereg terroristákkal végzett Aleppoban, a Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet állásait rombolja Homsz tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az Al-Qadri-gazdaságokat Nyugat-Pamyrában (Tadmur), délnyugatra a várostól

Syrian-Army-Palmyra

Szíriai katona szelfije Palmyra közelében

A Palmyra (Tadmur) körül vívott csata intenzívebbé vált az elmúlt öt napban, amikor a Szíriai Fegyveres Erők fokozták erőfeszítéseiket, hogy visszafoglalják az ősi várost Homsz tartomány keleti területén, ahonnan idén május 21-én kellett visszavonulniuk.

Vasárnap reggel Homsz tartomány keleti területén a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 550. Ezrede és a 67. Dandár együttműködve a Hezbollah-val, az Ali Imám Zászlóaljjal (iraki paramilitáris egység) és a Nemzetvédelmi Erők Homsz városi egységével folytatták a nagy erejű támadásukat Palmyránál, csapásokat mérve az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet védelmi állásaira az Al-Qadri-gazdaságok területén a sivatagi romváros mellett.

Az Orosz Légierő vadászbombázóinak támogatásával a Szíriai Fegyveres Erők és a szövetségeseik képesek voltak teljesen az ellenőrésük alá vonni az Al-Qadri-gazdaságok területét, amelyet követően kiterjesztették ellenőrzésüket a Homsz-Deir Ezzor országút Palmyra nyugati oldalán vezető szakaszára.

Egy hadszíntéri tudósító szerint, aki a hadsereg 550. Ezredének arcvonalában tartózkodik, a Szíriai Fegyveres Erők megközelítőleg 4 kilométerre vannak Palmyra (Tadmur) nyugati kapujától és két kilométerre az ún. Katari villától hozzátéve, hogy a katonák belátnak (és belőnek) Tadmur nyugati negyedébe arról a magaslatról, ahol jelenleg állást foglaltak a Homsz-Deir Ezzor országút mellett.

A Homsz-Deir Ezzor országút Tadmur melletti szakaszának elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők birtokolják a Hajjan-hegység legnagyobb részét, ami Palmyrát határolja a délnyugati oldalán. Összecsapások még mindig zajlanak ezen az egyenletlen, nehéz terepen Kelet-Homszban.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Légierő különböző terrorszervezetek tagjaival végzett, közöttük a Nuszra Front, a Dzsasih Al-Mudzsaheddin és az ISIS fegyvereseivel az ország különböző tartományaiban.

Aleppo tartomány:

Egy katonai alegység az úgynevezett “Dzsasih Al-Mudzsaheddin terrorszervezet fegyvereseivel csapott össze elmúlt éjjel Khan Tuman városban 10 kilométerre délnyugatra Aleppotól, közölték harctéri források a SANA-val vasárnap.

Az úgynevezett “Dzsaish Al-Mudzsaheddin” egy terrorista csoport, amely a Nuszra Front (Al-Kaida) terrorszervezethez kapcsolódik, az Erdogan kormánya támogatja Törökországból.

Az összecsapások legalább húsz megszálló terrorista halálával és megsebesülésével végződtek, valamint megsemmisültek a járműveik az összes rajtuk szállított fegyverzettel és lőszerrel.

A hadsereg egy másik alegysége közvetlen rakéta találattal megsemmisítette a terroristák egyik nehéz páncélozott járművét és egy nehéz gépfegyverrel felszerelt terepjárójukat Abo Rael falu környékén, Aleppo tartomány déli területén.

Eközben a Szíriai Légierő ISIS terroristák állásait és erődített bázisaikat semmisítette meg Hemima, Tal Ahmar és Kaszkisz közelében Aleppo tartomány keleti területén, erősítette meg egy katona forrás a SANA tudósítójának.

Később a nap folyamán a Szíriai Légierő több légi csapást mért az ISIS terrorszervezet fedezékeire és rejtekhelyeire Raszm Al-Abd és Deir Hafer területén, megölve és megsebesítve több megszálló terroristát és megsemmisítve járműveiket, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve.

1030563108

Bevetésre készülődve…

Homsz tartomány:

A központi fekvésű Homsz tartományban a Szíriai Légierő támadások sorozatát hajtotta végre vasárnap az ISIS terroristák állásai és mogzó csoportjaik ellen Hallabat térségében, Palmyra nyugati oldalán, Al-Hafr faluban, Mahin és Hawarin települések körzetében 80 kilométerre délkeletre Homsz városától, Tar Maalaban Homsz tartomány északi területén.

A katonai forrás megrősítette, hogy a légi csapásokban megsemmisültek a a célba vett ISIS terroristák állásai, minden bennünk rejtőző fegyveressel, valamint megsemmisültek nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveik is.

Idleb tartomány:

Harctéri források megerősítették, hogy legkevesebb 20 terrorista halt meg a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség tagjai közül a Hadereg Idleb tartományban zajló műveletei során.

A források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg megsemmisített két ellenséges járművet, három vezetési pontot, amelyek a Nuszra Front terrorszervezethez tartoztak, valamint likvidáltak 6 veszélyes terroristát az említett csoportból, közöttük Mohammad Dalhubot, aki a vezérük volt Al-Nadzsije és Kanszafea falvakban a tartomány délnyugati részén.

Eközben Al-Hamidije faluban, a Maarat Al-Numan járásban a hadsereg egyik alegysége az “Ahrar Al-Sham Iszlám Mozgalom” nevű terrorszervezet rejtekhelyeit támadta, megsemmisítve egy járművet a benne utazó terroristákkal, a szállított fegyverekkel és lőszerekkel.

A forrás elmondta, hogy a Nuszra Front 15 terroristája, közöttük a Junisz Al-Anszari és Ahmad Al-Nabo nevű vezetőik haltak meg a terrorszervezet állásaira mért légi csapásokban Al-Tamani településen, keletre Khan Shjekhun várostól.

Egy fontos megjegyzés: helyi források közölték, hogy ismeretlen fegyveresek megölték az Nuszra Front egyik helyi vezetőjét Abu Omar Al-Anszarit két társával együtt Baszankul falu környékén Idleb tartományban.

Daraa tartomány

A hadsereg alegységei megölték és megsemmisítették egy terrorista csoport minden tagját, valamint fegyvereiket és lőszereiket megsemmisítették Daraa Al-Baladban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑