Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 14.

Tömegmészárlást követtek el a nyugat által támogatott “felkelők” Szíriában (+18)

2016. 05. 14.

Az Amerikai Egyesült Államok által támogatott és “mérsékelt” fegyveres ellenzéknek minősített Ahrar Al-Sham szervezet fegyveresei brutális mészárlást követtek el szerda éjszaka Hama tartományban.

Az USA által “mérsékelt” ellenzéki csoportnak minősített Ahrar Al-Sham – ami nyílt fegyveres támogatást élvez Szaúd-Arábiától és Törökországtól (ami mint tudjuk, NATO tagország) brutális mészárlást követett el a Hama tartományban található Zara faluban. Több száz civilt meggyilkoltak, több száz más civilt elraboltak.

13173762_1034520116623447_5614036524088216737_n

Az Ahrar Al-Sham saját közösségi oldalai szerint – ahonnan a fenti kép is származik – együttműködve az Al-Kaida szíriai ágával, a Nuszra Front-tal, az alavita vallási kisebbséghez tartozó civileket gyilkolták meg, miután kiképzett fegyveresek szivárogtak be a faluba éjszaka és mindenkit kivégeztek vagy elraboltak a kis településről.

A brutális terrormerénylet és tömegmészárlás azután következett be, hogy az Egyesült Királyság, az USA és Franciaország május 10-én megtagadták az Ahrar Al-Sham vahabita fegyveres szervezet terrorszervezetnek minősítését.

A felvételen szereplő férfi elmondása szerint a terroristák betörtek a házába, ahonnan elrabolták a feleségét, öt lányát és a bátyjának a lányát is. Majd a szülei házába mentek onnan is elhurcolták az apját. A szomszédban lakó unokatestvérét, feleségét és négy gyerekét lemészárolták.

A második férfi arról panaszkodik, hogy fia és családja nem tudott elmenekülni a faluból. A falu férfi lakossága próbált ellenállni a támadásnak, hogy fedezzék a civilek menekülési útvonalát. A férfi  is megsérült a csatában, és nem tud semmit fiáról és családjáról.

A harmadik férfi barátaival megpróbálta összegyűjteni a falu védtelen lakosait. Hamar egy autókonvojba raktak több tucat asszonyt, gyereket és idős embert, de csak a falu határáig jutottak el, mert a szomszédos Rasztanból érkező terrorista mesterlövészek tüzet nyitottak rájuk.

Az első információk szerint több mint 15  a helyi lakosságból verbuválódott nemzetvédelmis vesztette életét. A terroristák több mint 30 civilt mészároltak le és 150 nőt és gyereket hurcoltak el.

A Homsz tartományban lévő Rasztan település és környéke több mint egy éve a terroristák enklávéja a tartományban. A szíriai hadsereg teljesen körbevette a térséget elzárva minden utánpótlást, viszont tekintettel a terroristák családjaira beengedi az élelmiszer ellátmányokat, és nem indított ezidáig támadást, mivel magas civil áldozattal járna.

Megjegyzésként közöljük, hogy Rasztan városa kiváltságos helyzetben volt a háború előtt a Tlas család révén több ezer helybéli lépett be a hadseregbe és kapott tiszti rangot. Musztafa Tlas évtizedekig honvédelmi miniszter volt Szíriában, és a volt elnök Hafez Al-Assad egyik legfőbb bizalmasa. Az Al-Baath párt által irányított rendszerben a rasztaniak hatalmas befolyást és vagyont szereztek. Ennek ellenére az elsők között voltak akik úgymond a damaszkuszi kormány ellen felléptek, és álltak át az “ellenzék” oldalára.

Képgaléria a mészárlásról(+18): 

.

A szíriai kormányerők együttműködve a településről elmenekült lakossággal azonnal megkezdte Al-Zara visszafoglalását.

Az orosz  és szír légierő folyamatosan bombázza a nyugati támogatottságú terroristák állásait, hogy megtisztítsák a terepet a szárazföldi egységek előtt.

Orientalista.hu 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑