Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2019. 10. 14.

Török sajtószabadság: Letartóztatták az Al-Arabiya riporterét aki a török offenzíváról tudósított

2019. 10. 14.

A török hatóságok szombaton letartóztatták az Al-Arabiya hírcsatorna egyik riporterét aki a Szíria észak-keleti részén a török offenzíváról tudósított.

Zidan Zanklo riportert egy török páncélozott katonai jármű vitte el a szíriai-török határ közeléből. A riporter szíriai állampolgár és hétfőig el kell hagynia Törökországot. A török hatóságok természetesen a török vízumát és a munkavállalási engedélyét is bevonták.

A Törökország által kedden indított katonai offenzívának sok nemzetközi ellenzője van. A valóságot bemutató külföldi TV csatornák szintén nem tetszenek a török kormánynak, ezért mindenhol megpróbálják akadályozni a munkájukat.

Az észak-szíriai török offenzívával kapcsolatos hírek azért is aggasztóan, mivel szíriai megfigyelők szerint a harcoknak eddig már több mint 100 áldozata van és már több mint 200 ezren hagyták el a harcokban érintett területeket.

Szerkesztőségünk természetesen kiáll az Al-Arabiya letartóztatott tudósítója mellett és elítéli a sajtószabadság mindenféle korlátozását!

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑