Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 12. 13.

Törökország Idlebből Líbiába szállítja a terroristákat

2019. 12. 13.

Az Astana Béke Konferencián Szíriát képviselő Dr. Bashar Al-Jaafari a szerdai ülésnapon kijelentette, hogy Törökország a szélsőséges iszlamisták megszállása alatt álló Idleb városából Líbiába szállítja a terroristákat.

,,Törökország Líbiából Idleb-be, valamint Idleb-ből Líbiába szállítja a terroristákat…Idleb jövője tehát kapcsolatban áll egész Szíria jövőjével.,,

Nem ez volt az első alkalom, hogy Dr. Jaafari azzal vádolja Ankarát, hogy iszlamista szélsőségeseket utaztat Idleb-ből Líbiába. Korábban már tett arról említést, hogy a törökök Észak-Afrikába szállítanak terroristákat, azért, hogy a kelet-líbiai Bengháziban lévő kormány ellen harcoljanak. Törökország ugyanis a Tripoliban lévő ún. ,,ideiglenes líbiai kormányt,, támogatja.

A kurdok ügyével kapcsolatban Dr Jaafari kijelentette, hogy Szíriában nincs olyan, hogy ,,kurd kérdés,, hiszen a kurdok is a Szíriai Arab Köztársaság teljes jogú állampolgárai. A kurdok pedig ugyanolyan részesei voltak a szíriai történelemnek, mint bárki.

A szíriai küldött az országban illegálisan állomásozó amerikai csapatokról azt nyilatkozta, hogy azok csupán Szíria olajáért vannak ott. Ellopják a szíriai olajat és a török államnak adják el.

,,Az amerikai megszállók kifosztják Szíria olaját és a török rezsimnek adják el azt.,,

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑