Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2020. 06. 16.

Törökország két katonai bázist akar létrehozni Líbiában

2020. 06. 16.

A török kormányhoz közeli Yeni Safak híroldal bejelentette, hogy Törökország két ideiglenes katonai bázist akar létrehozni Líbiában.

A híroldal helyi forrásokra hivatkozva kijelentette, hogy a Törökország és Líbia közötti katonai együttműködés magasabb szintre lép.

Mindezt azután jelentették be, hogy a ,,líbiai központi kormány,, miniszterelnöke, Fayez Al-Sarraj június 4-én Ankarába látogatott.

A török és a líbiai kormány információi szerint a már meglévő Al-Watiyah légibázist szeretnék újjáépíteni a török csapatok számára. A bázis aknamentesítése már meg is kezdődött.

A Yeni Safak hírügynökség szerint a Líbiában kialakítandó török bázisokon Törökország elsősorban harci drónokat és védelmi rendszereket állomásoztatna.

A két kormány közti megbeszélésen azonban szó esett egy haditengerészeti bázis kiépítéséről is Misrata kikötővárosban. A haditengerészeti bázist a törökök drónokkal és légvédelmi rendszerekkel védenék.

A török híroldal szerint a Földközi tengeren történő ,,görög provokációk,, is szükségessé teszik azt, hogy Törökország az észak-afrikai térségben is rendelkezzen haditengerészeti bázissal.

Ezen kívül a törökök részt vesznek a térségben történő olaj kitermelésben és olaj szállító hajóikat hadihajókkal védenék.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑