Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 17.

Törzsi harcosok csatlakoztak az ISIS terrorszervezet elleni küzdelemhez Deir Ezzor tartományban

2014. 12. 17.

Az események bizarr alakulásának köszönhetően a Shetat törzs tagjai Deir Ezzor tartomány vahabita megszállás alatt lévő keleti részéből csatlakoztak a Szíriai Arab Hadsereg harcához az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet elleni küzdelemben.

A Shetat törzs korábban a szíriai kormány ellenzéke volt és olyan fegyveres csoportokat támogatott, mint a az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra), “Szabad Szíriai Hadsereg” (FSA), addig amíg az ISIS a törzs több tagját brutális kegyetlenséggel meggyilkolta. A törzs 200 fegyverest jelölt ki, hogy támogassa a Szíriai Arab Hadsereget a Deir Ezzor város és a katonai repülőtér védelmében. Cserébe a Hadsereg fegyvereket és segítséget ad a törzsnek a tartomány keleti részében vívott harchoz az ISIS hátában.

Vasárnap reggel az ISIS terroristák megtámadták a Köztársasági Gárda 104. Dandárának a védelmi vonalait az Al-Dzsafra kerületben, megpróbálták áttörni az arcvonalat és előrenyomulni az Al-Dzsafra ipari szakképző iskola épületéig. A támadást a 104. Dandár visszaverte és órákkal később ellencsapást mért, megölve sok vahabita fegyverest és elfoglalva több épülettömböt a harc során. Az Al-Dzsafra kerület elfoglalása kulcsfontosságú lenne az ISIS számára, hogy el tudja foglalni a katonai repülőteret, azonban a Hadsereg megerősítette állásait, megállította és visszaverte a terrorszervezetet Al-Marijjah kerületben is 2 heti védelmi harcok után.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑