Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2016. 04. 04.

Trump pontosan érti, miért olyan népszerű

2016. 04. 04.

„Úgy gondolom, hogy egy gazdasági buborékon ülünk. Egy pénzügyi buborékon… Nem 5%-os munkanélküliségnél vagyunk, hanem valahol 20% körül. A munkanélküliségi adatokat statisztikailag meghamisítják, hogy a politikusok – és különösen az elnökök – pozitív fényben látszódjanak. És nem állna mögöttem ekkora tömeg, ha a munkanélküliségi adatok igazak lennének.”

„Egy olyan buborékról beszélek, aminek a végén masszív recesszióba süllyed az ország. Remélhetőleg csak ennyi, egy masszív recesszió.”

A Washington Postban múlt héten megjelent interjúban Donald Trump meglepő éleslátásról tesz tanúbizonyságot a gazdaság valódi állapotát illetően. A cikk megjelenése után azonnal támadások érték a mainstream közgazdászok és politikusok részéről, akik abszurdnak nevezték állításait.

Trump megemlíti, hogy az elnöki pályafutása első 100 napjában adót csökkentene, újratárgyalná a kereskedelmi és katonai szerződéseket, beleértve az Egyesült Államok NATO-ban játszott szerepét is. Az USA 19 billió dolláros államadósságát nagy problémának tartja, és mindet megtenne azért, hogy az adósságot vissza tudja fizetni az ország. Véleménye szerint ez nyolc év alatt végrehajtható lenne.

A Washington Post cikke továbbá megemlíti, hogy Trump véleménye szembemegy a közgazdászok többségének véleményével, akik nem tartanak attól, hogy az USA gazdasága idén recesszióba süllyedne. Megemlítik, hogy az új állások száma folyamatosan növekszik, a bérek egyre magasabbak és a Fed óvatos a kamatemeléssel kapcsolatban.

Hogy kinek lesz igaza, az még a jövő zenéje.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑