Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2015. 10. 14.

Tunézia: Az orosz légicsapások hatására visszatérnek a terroristák Szíriából

2015. 10. 14.

Az észak-afrikai ország védelmi minisztériuma szerint, az orosz légitámadások után több száz iszlamista tért vissza Szíriából.

Tunézia védelmi minisztere Farhat Horchani állítása szerint 250 tunéziai származású terrorista, menekült el Szíriából az elmúlt hetek orosz légicsapásai miatt.

A dzsihadisták az Iszlám Állam és más szervezetek soraiban harcoltak.  Most hogy az oroszok beavatkoztak a szíriai konfliktusba, több száz tunéziai terrorista tér vissza hazájába.

A tunéziai titkosszolgálatok becslése szerint közel 250 terrorista érkezett Szíriából Líbiába, hogy hazatérjenek Tunéziába.

Horchani védelmi miniszter a Bawabat al-Wasat onlien portálnak azt nyilatkozta, hogy több ezer tunéziai csatlakozott a terrorszervezetekhez Szíriába. Néhányan már visszatértek és érkezésükkor letartóztatták őket, sokan viszont már meghaltak Szíriában.

akik az ISIS oldalán harcoltak Szíriában elözönlötték Líbiát az orosz légitámadások után.

Oroszország szeptember 30 –án kezdte el táamdni az Iszlám Állam bázisait. Az orosz légierő az elmúlt hetekben több tucat támadást hajtott végre az iszlamisták ellen. A támadásokban jelentős katonai bázist fegyverraktárt semmisült meg,

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑