Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2016. 03. 12.

Tunéziai mesterlövésznők lövik az Iszlám Államot

2016. 03. 12.

Sok történet terjeng azokról a mesterlövésznőkről, akik sorban végzik ki a terroristákat a tunéziai Bin Qardanban. Egy biztos, a terroristák megpróbáltak behatolni és irányításuk alá venni a várost, sikertelenül.

A tunéziai média arról beszél, hogy egy speciális női csapat már az összecsapások első óráiban bekapcsolódott a harcba. A források szerint, a speciális osztag tagjai egy terrorista-ellenes harcokra kiképzett csapatnak a tagjai. A lányok a dél-kelet tunéziai Zarzis városban található bázisról indultak útnak, és reggel körülbelül 7 órakor érkeztek meg bin Qardanba, hogy megkezdjék a küldetésüket, vadászni a terroristákra az utcákon. Legkevesebb 9 terroristával végeztek is.

tunézia

Annak ellenére, hogy a tunéziai hadsereg hivatalosan nem erősítette meg, hogy mesterlövészlányok vesznek részt a Bin Qardani harcokban, a közösségi oldalakon a lakosság körében is népszerűvé vált a részvételük. Aktivisták képeket készítenek és osztanak meg tunéziai női katonákról, akik szembenéznek a halállal, hogy megvédjék a hazát a behatolóktól, és a destabilizációtól.

Bin Qardanban március 7.-én törtek ki a harcok a tunéziai biztonsági erők és a fegyveres terrorista csoportok között. A hadsereg megölt 49 terroristát, 8-at pedig elfogott. A város utcáira kijárási tilalmat vezettek be.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑