Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 03. 11.

Türkmén terroristák támadásait verték vissza a szír katonák

2019. 03. 11.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei Hama tartomány északi részén vahhabita terroristák beszivárgási kísérletét akadályozták meg, amelyet Al-Sermanea és Dwer településeken próbáltak meg az úgynevezett “Turkesztáni Iszlám Párt” fegyveresei, akik közül legalább húszan meghaltak és többen megsebesültek

A Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége megtorlásként a terroristák állásait lőtte Észak-Hamaban és Idleb tartomány déli részén, különösen Kafr Zita térségében.

A továbbiakban a hadsereg tüzérsége csapásokat mért a megszálló militánsok állásaira Szkik és Al-Tah területén, válaszul a terroristák aknavető támadásaira, amelyek a hadsereg vonalait érték.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők szigorú parancsba kapták, hogy visszafogottan válaszoljanak és csak arányos tűzerőt alkalmazzanak a terroristák provokációira ne a teljes rendelkezésükre álló erővel. A Szíriai Főparancsnokság több nyilatkozatban erősítette meg állampolgárai felé, hogy a demilitarizált övezetek, amelyek átmeneti megoldásként szolgálnak, soha nem fognak terroristák menedékeivé válni.

A Szíriai Parancsnokság elsődleges célja, hogy elkerülje a polgári áldozatokat és lehetővé tegye, hogy a civil lakosság a Szíriai Arab Hadsereg által védett területeken találjon menedéket.

Egy nagy kiterjedésű hadművelet fog kezdődni Idleb tartományban függetlenül attól, hogy ki fogadja el és ki nem; azonban ahogy a korábbi hadműveletek esetében az idejét és tartalmát a Szíriai Főparancsnokság fogja meghatározni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑