Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2017. 09. 13.

Új bizonyíték merült fel: a washingtoni szaúdi kormány „tesztelte” a 9/11-et

2017. 09. 13.

Új bizonyíték bukkant fel egy olyan nagyobb perben, amelyet a szaúdi kormány ellen indítottak 9/11 ügyében kártérítés fizetéséért.

E szerint a washingtoni szaúdi nagykövetség „száraz próbát” finanszírozott a terrortámadások során történt repülőgépeltérítés ügyében. E bizonyítékok megerősítik azt a vádat, hogy a királyság alkalmazottai és ügynökei irányították a 9/11-es gépeltérítőket és az összeesküvőket.

Két évvel 9/11 előtt, a szaúdi nagykövetség két szaúdi nemzetiségű embernek fizetett azért, hogy Phoenix (Arizona) városából Washingtonba repüljön egy 9/11es „száraz próbára”.

A felperes szerint a szaúdi kormány benne volt a terrortámadások pénzelésében, jelentette ki Sean Carter, a 9/11-es felperesek vezető jogi képviselője.

A meggyanúsítottakat Afganisztánban különféle al-Kaida táborokban képezték ki, amikor ott tartózkodtak. Amikor pedig Arizonában éltek, rendszeres kapcsolatot tartottak fenn egy szaúdi emberrablási pilótával és egy olyan szaúdi eredetű al-Kaida vezetővel, akit jelenleg Guantánamóban tartanak fogva.

Egyikük Mohammed al-Qudhaeein, a másikuk Hamdan al-Shalawi volt és részesei voltak az Egyesült Államokban működő szaúdi kémhálózatnak. Qudhaeein a szaúdi iszlámügyi minisztérium alkalmazottja is volt. Shalawi is hosszú időn át a rijadi kormánynak volt az alkalmazottja.

Amikor 1999 novemberében az America West légitársaság egyik gépére szálltak, többször be akartak lépni a pilótafülkébe.

Miután felszálltak Phoenixben a gépre, elkezdtek kérdezősködni a repüléssel kapcsolatos technikai dolgokról, ami miatt gyanússá váltak a légikísérőknek, mint ahogyan ez kiderül egy FBI-iratból.

A pilóták annyira idegesek lettek, hogy kényszerleszállást hajtottak végre Ohio államban. A leszállás után a rendőrség megbilincselte és őrizetbe vette őket, de az FBI úgy döntött, hogy nem viszi tovább az ügyet.

Jegyüket a washingtoni szaúdi nagykövetség fizette.

A cikk számos más tényt is közöl a vádlók által beterjesztett ötezer oldalas iratból.

A felperesek ügyvédei elmondták, több százezer oldal, a szaúdi pénzelésre vonatkozó kormányzati dokumentumot nem kaptak meg, mert azok titkosítva vannak.

(Tekintettel arra, hogy a New York Post cikkét valamilyen hazai ballib médiapatkány „konteónak” nevezheti, mert nekik ilyenkor kötelező ezt böfögni, kénytelenek vagyunk közölni azt a tényt is: e cikk szerzője Paul Sperry, a Hoover Intézet (Stanford Egyetem) volt médiakutatója.)

Lovasistvan.hu – The New York Post

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑