Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 10.

Újabb izraeli agresszió Szíriában

2018. 04. 10.

Tizenkét iráni katona meghalt és 20 másik megsebesült amikor izraeli harci gépek légitámadást hajtottak végre. Az esetet szíriai kormány közeli források jelentették. A FARS iráni hírügynökség szerint viszont négy halálos áldozata volt a légitámadásnak.

A T4 néven ismert bázison a halálos áldozatokon felül sok eszköz és hadianyag megsemmisült, azonban az elvesztett hadianyag fajtájáról nem érkezett jelentés. Több utalás is történt már a Szíriában épülő különböző iráni bázisokkal kapcsolatban.

Említettek légi bázist és épülő rakétavédelmi bázist is. De végül is Iránnak miért ne lehetne katonai bázisa Szíriában, ha az Egyesült Államoknak van Irakban, Afganisztánban, és sorolhatnám még, hogy hány országban.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerint a szíriai erőket is érték veszteségek, ám a veszteségek mértékét nem említik. Az biztos azonban, hogy egy szíriai katona megsérült a támadás során.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a légitámadást két darab F-15-ös vadászrepülőgép hajtotta végre, melyek összesen nyolc darab rakétát lőttek ki a bázisra. Ezek közül három azokat az iráni alakulatokat találta el, melyek a T4 katonai bázis egyik részén tartózkodtak.

A cionista  állam azonban a tűzzel játszik ezekkel az akcióival, hiszen az orosz védelmi minisztérium többször jelezte, hogy lelövik azokat az idegen gépeket, melyek a szíriai kormánycsapatokat támadják, vagy olyan bázisokat támadnak, melyeken orosz katonák is tartózkodnak.

De érthető a cionista kormány félelme is, hiszen Irán az utóbbi években jelentős katonai fejlesztéseket hajtott végre és az általa birtokolt haditechnika lehetővé teszi, hogy akár Irán területéről is csapást mérjen Izraelre. A cionisták közvetlen szomszédságából nem is beszélve.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑