Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 11.

Újabb falvak szabadultak fel Szíriában

2017. 12. 11.

A szíriai kormánycsapatok hét falut szabadítottak fel Észak-Hamaban a vahhabita terroristák uralma alól

December 10-én a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) felszabadították Zafaria, Tell Bulusz, Umm Turajkijah, Rudzsm Al-Ahmar, Szhutajb, Muszhajrifah és Al-Hawijah falvakat Hama tartomány északi részén, közölte a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnokságának médiaosztálya. Így a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg a stratégiai fontosságú Abu Dali település körül foglal el állásokat Idleb tartomány déli részén.

A szíriai kormánypárti internetes híroldal, az Al-Masdar News szerint a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai hamarosan Khanasszer városból kiindulva támadást kezdenek a megszálló vahhabita terrorszervezetek ellen az Abu Al-Duhur légi támaszpont felé, Aleppo tartomány délnyugati vidékén.

Szíriai kormánypárti források megerősítetteék, hogy Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy megérkezett Khanasszer városba, hogy felügyelje a készülődő offenzívát.

Eközben úgynevezett “szíriai ellenzéki” aktivisták (értsd: vahhabita militánsok és támogatóik) arról számoltak be, hogy az elmúlt 24 órában több mint 180 légi csapás és 1800 tüzérségi csapás érte a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció állásait Hama tartomány északi és Aleppo tartomány délnyugati területein.

A Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) terrorszervezethez tartozó “Ibaa hírügynökség” azt állította, hogy a fegyvereseik visszaverték a Szíriai Arab Hadsereg állásaik elleni támadását Hadzsar faluban, délnyugatra Khanasszer várostól. Az “Ibaa”médiafelület szerint az Al-Kaida fegyveresei egy 14,5 milliméteres gépfegyverrel felszerelt gépjárművet zsákmányoltak a hadseregtől, miközben visszaverték a támadást.

Az “Ibaa” propaganda szervezet ezenkívül azt közölte, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham militánsai visszaverték a Szíriai Arab Hadsereg másik támadását, ami Al-Szhakuszijah falu ellen irányult Hama tartomány északi részén. Az Al-Kaida médiaaktivistái szerint a Szíriai Arab Hadsereg nyolc katonája meghalt a Hajat Tahrir Al-Sham elleni, Szhakuszijah körül összecsapásokban.

.

A Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció védelmi vonalai Észak-Hamaban és Délnyugat-Aleppoban az elkövetkező napokban folyamatos nyomás alatt fognak maradni, amikor a Szíriai Arab Hadsereg újabb egységeket telepít ide, hogy növelje az offenzíva erejét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑